Головна Новини Суспільство події У США створили нову іноваційну вакцину від COVID-19: чим вона ефективна
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили нову іноваційну вакцину від COVID-19: чим вона ефективна

Нову вакцину не потрібно вводити в організм через щеплення

16 вересня 2021, 16:00 comments1318
Поділіться публікацією:

Американські розробники повідомили про те, що винайшли нову вакцину від COVID-19, яку не треба колоти в м'язи, а можна вдихати. Про це повідомляє сайт Medical Xpress.

У США створили нову іноваційну вакцину від COVID-19: чим вона ефективна

Розроблена вакцина для місцевого імунітету, фото з відкритих джерел

За словами професора кафедри хімічної та біомолекулярної інженерії Х'юстонського університету Навіна Варадараджана, слизова оболонка носа — це перший бар’єр проти вірусу, перш ніж він потрапить до легенів.

Науковці говорять що інтраназальна субодинична вакцина має забезпечити стійкий місцевий імунітет слизових оболонок носа і верхніх дихальних шляхів проти вірусів, які людина вдихає.

Професор Варадараджан додав, що така вакцинація стимулює також системний імунітет. Крім того, її можна використовувати для імунізації всього населення.

Антиген доставляється до імунних клітин за допомогою наночастинок, розмір яких становить близько 100 нанометрів.Така технологія покращує імунну відповідь організму. Нова формула вакцини-кандидата цілком безпечна та викликає швидкі імунні реакції протягом семи днів. У результаті формується комплексний імунітет проти SARS-CoV-2. На відміну від нової вакцини внутрішньом'язові препарати не формують імунітет слизової оболонки. 

Компоненти інтраназальної вакцини можуть зберігатися протягом 11 місяців без заморожування. Тому такий винахід може покращити забезпечення вакцинами від COVID-19 всіх країн, зокрема, Індію, Південно-Африканську Республіку, Бразилію.

Втім, професор працює над створенням інтраназальних вакцин не лише проти коронавірусу, а проти інших респіраторних захворювань.

Портал "Коментарі" повідомляв, що в Ізраїлі від коронавірусу помер лідер руху антивакцинаторів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини