Головна Новини Суспільство медицина У AstraZeneca підтвердили ефективність своєї вакцини на 76%
commentss НОВИНИ Всі новини

У AstraZeneca підтвердили ефективність своєї вакцини на 76%

Компанія провела нове дослідження своєї Covid-вакцини

25 березня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Фармацевтична компанія AstraZeneca оновила своє дослідження щодо ефективності Covid-вакцини. За новими даними, препарат ефективний на 76%. Про це повідомляє прес-служба компанії 25 березня.

У AstraZeneca підтвердили ефективність своєї вакцини на 76%

Вакцина від AstraZeneca - фото з відкритих джерел

"Ефективність вакцини в запобіганні Covid-19, супроводжуваного симптомами, була 76% (інтервал довіри від 68% до 82%) 15 або більше днів після двох щеплень, інтервал між якими становив чотири тижні", — йдеться в повідомленні компанії.

Зазначимо, що раніше необхідність провести додатковий аналіз виникла через неузгодженість з американськими чиновниками.

Компанія AstraZeneca надала інформацію, що її вакцина забезпечує надійний захист серед людей різного віку. Згідно з попередніми результатами дослідження, в якому взяли участь 30 тисяч осіб, вакцина показала ефективність в 79%.

Після цього американські федеральні органи охорони здоров'я заявили, що компанія AstraZeneca могла надати "застарілу інформацію" про випробування своєї вакцини. У зв'язку з цим, компанія провела нове дослідження.

Нагадаємо, що раніше у ВООЗ заявили, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. Водночас державам рекомендували продовжувати моніторити повідомлення про можливі побічні ефекти.

У ВООЗ також зазначили, що на сьогодні в Європі було введено понад 20 млн доз вакцини AstraZeneca, а в Індії — понад 27 млн доз вакцини Covishield.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить підстав для того, щоб припиняти вакцинацію від коронавірусу в Україні, оскільки, всупереч дезінформації щодо вакцин, в країні вже зробили щеплення близько 90 тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини