Головна Новини Суспільство медицина Творець вакцини пояснив, чому колективного імунітету від коронавірусу не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Творець вакцини пояснив, чому колективного імунітету від коронавірусу не буде

Через появу нових штамів коронавірусу колективного імунітету не буде

11 серпня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Директор Oxford Vaccine Group, професор Ендрю Поллард заявив, що навряд чи вийде сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Про це пише The Guardian.

Творець вакцини пояснив, чому колективного імунітету від коронавірусу не буде

Коронавірус, фото з відкритих джерел

За його словами, причиною цього є нові штами коронавірусу, зокрема "Дельта". Дослідник упевнений, що вакцини не зупинять поширення COVID-19, а досягнення порогу колективного імунітету — "міфічне".

"Препарати здатні запобігти важким випадкам захворювання коронавірусною інфекцією і летальним випадкам, але не можуть гарантувати захист від зараження", — зазначив експерт.

За словами вченого, навіть якщо рівні антитіл, викликаних вакциною, знизяться, наша імунна система, ймовірно, запам'ятає вакцинацію на десятиліття і запропонує певний ступінь захисту в разі впливу вірусу.

"Штам "Дельта" як і раніше буде інфікувати людей, які були вакциновані. І це дійсно означає, що будь-який, хто ще не вакцинована, в якийсь момент зіткнеться з вірусом і у нас немає нічого, що повністю зупинить цей процес", - сказав він у загальнопартійній парламентській групі (APPG) по коронавірусу.

Концепція колективного імунітету ґрунтується на тому, що більшість населення набуває імунітет або шляхом вакцинації, або в результаті попередньої інфекції, що, своєю чергою, забезпечує непрямий захист від інфекційного захворювання для нещеплених і тих, хто ніколи раніше не був інфікований.

Деякі критики заявили, що багаті країни з високим рівнем охоплення вакцинацією дорослих, такі як Великобританія, не повинні збирати дози для дітей, а повинні пожертвувати їх бідним країнам, багато з яких навряд чи вакцинували будь-яку з груп населення, що піддаються найбільшому ризику.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, скільки українців має антитіла до коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини