Головна Новини Суспільство медицина Тканинні маски не захищають від штаму Omicron - звіт американського видання
commentss НОВИНИ Всі новини

Тканинні маски не захищають від штаму Omicron - звіт американського видання

Згідно з інформацією, тепер звичайні тканинні маски не запобігатимуть поширенню вірусу

3 січня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Згідно з нещодавнім звітом Wall Street Journal, одношарові тканинні маски можуть не забезпечити належного захисту від дуже інфекційного омікронного штаму COVID-19. Про це повідомляє Fox News.

Тканинні маски не захищають від штаму Omicron - звіт американського видання

Маска N95 - Fox News

Багато експертів з інфекційних захворювань відзначають, що люди віддають перевагу тканинним маскам, оскільки їх зручніше носити, але ці маски можуть блокувати лише більші краплі COVID-19, а не менші аерозолі чи частинки, які також можуть переносити вірус.

Клініка Mayo тепер вимагає від усіх пацієнтів і відвідувачів носити хірургічні маски N95 або KN95, а якщо хтось носить одношарову, саморобну тканинну маску або бандану, йому буде надягнута маска медичного класу, сказано в звіті.

Хірургічні маски блокують вірус COVID-19 через його поліпропіленові характеристики електростатичного заряду, тоді як маски N95 мають більш щільну сітку волокон, ніж хірургічні або тканинні маски з також характеристиками електростатичного заряду, що дозволяє масці найбільш ефективно блокувати вдихувані та видихувані частинки.

Однак Центри контролю та профілактики захворювань (CDC) досі рекомендують маски N95 лише для медичних працівників, радячи людям замість цього носити тканинні маски, які мають два (або більше) шари тканини, які повністю закривають обличчя та рот, "щільно" прилягають до боків обличчя (без будь-яких проміжків), а також мають дріт для носа для запобігання витоку повітря з верхньої частини маски .

Але доктор Моніка Ганді, інфекціоніст з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, сказала: "Якщо всі будуть носити тільки тканинні маски або просто хірургічні маски, це не матиме жодної різниці" проти штаму омікрон.

Ганді рекомендує маски N95, KN95, KF94 і FFP2 (з яких тільки маски N95 сертифіковані в Сполучених Штатах), але якщо вони недоступні, рекомендує подвійну маску за допомогою багатошарової тканинної маски поверх хірургічної маски, але інші експерти кажуть, що хірургічні маски можуть забезпечити захист, але необхідні додаткові дослідження, щоб дізнатися, чи захистять вони від дуже заразного штаму Омікрон.

"Будь-яка маска краща, ніж відсутність маски. Але тканинні маски, а також хірургічні маски не такі хороші, як маски N95", — сказав доктор Рану Діллон, лікар Бригама та жіночої лікарні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", японські вчені розробили маски, які світяться у разі контакту з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини