Головна Новини Суспільство медицина Японські вчені розробили маски, які світяться у разі контакту з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Японські вчені розробили маски, які світяться у разі контакту з коронавірусом

Для створення масок були використані страусині яйця

9 грудня 2021, 19:03
Поділіться публікацією:

Учені з університету в Японії створили маски, які світяться під дією ультрафіолетовго світла, якшо вони містять сліди коронавірусу. Для розробки винаходу були використані антитіла, здобуті із яєць страусів. Про це повідомляє видання Kyodo News.

Японські вчені розробили маски, які світяться у разі контакту з коронавірусом

Страус біля яєць - фото з відкритих джерел

Команда студентів з університету префектури Кіото разом із очільником Ясухіро Цукамото сподівається, що інноваційні маски буде запропоновано в найближчому майбутньомо всім людям, адже вони надають найпростіший спосбі перевірки на коронавірус. Тестування винаходу ще триває, однак команда вже домагається від уряду дозволу на продаж товару настпуного року.

Страуси виробляють різні види антитіл чи білків, які здатні нейтралізувати чужорідні речовини в організмі. У лютому минулого року винахідники ввели самкам страусів неактивну форму коронавірусу, яка не несла жодної загрози для здоров'я тварин. Таким чином команді вдвлося витягнути велику кількість антитіл із яєць, які страуси відкладали.

Потім група студентів створила спеціальний фільтр, який необхідно розмістити всередині маски для обличчя. Фільтр треба було заздалегідь обприскати флуоресцентним барвником, у якому містилися антитіла до вірусу зі страусиних яєць. Якщо коронавірус був, то фільтр світився під ультрафіолетом.

"Ми можемо масово виробляти антитіла зі страусиних яєць за низькими цінами. У майбутньому я хочу зробити це простим набором для тестування, який зможе використовувати кожен", — сказав Цукамото.
Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені з Гонконгу опублікували першу фотографію штаму Омікрон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини