Головна Новини Суспільство медицина Тести на коронавірус: який обрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Тести на коронавірус: який обрати

У ВООЗ роз’яснили, чим відрізняються тести на коронавірус

22 грудня 2020, 18:38
Поділіться публікацією:

Перш ніж робити тест на коронавірус, варто з'ясувати, який саме тест вам потрібний. А далі вже обрати з трьох варіантів. Про це йдеться на сторінці World Health Organization Ukraine у Facebook.

Тести на коронавірус: який обрати

Фото з відкритих джерел

Так, ПЛР-тест і тест на антиген слід робити, якщо ви хворієте зараз.

Тоді як тест на антитіла здають ті, хто хворів у минулому.

Повідомляється, що якщо ви хочете дізнатися, чи хворіли на коронавірус в минулому, то обирайте тест на антитіла (який ще називається серологічний тест). Цей варіант показує наявність інфекції у минулому. Біоматеріал, який знадобиться для процедури – кров. Однак тест на антитіла не свідчить про наявність імунітету та про ваш захист. І пам'ятайте, що цей тест не показує, чи хворієте ви на коронавірус зараз.

Якщо ж ви хочете дізнатися, чи хворієте на коронавірус зараз, то є такі варіанти тестів. Перший — ПЛР-тест, який показує наявність інфекції зараз. Саме він найчастіше використовується для діагностики. Біоматеріал для цього варіанту – мазок зі слизової оболонки носових пазух і глотки. Відзначається про високу точність результату.

Другий варіант тесту – експрес-тест на антиген. Цей теж показує наявність інфекції у поточний момент. Біоматеріалом є мазок зі слизових оболонок носо- або ротоглотки. Тест гарантує швидкий результат, але відзначається нижча точність результатів у порівнянні з ПЛР-тестом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поява нового штаму коронавірусу спричинила вибух в інформаційному просторі. Чим небезпечний новий варіант інфекції, чому виникла мутація і хто перебуває у зоні ризику – пояснили медики.

Згодом у МОЗ України повідомили, що до кінця поточного року в Україні з'являться оновлені тести на коронавірус, які будуть орієнтовані на виявлення нового штаму хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини