Головна Новини Суспільство медицина Такого минулого року не було: лікар про нову тенденцію COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого минулого року не було: лікар про нову тенденцію COVID-19 в Україні

Український лікар розповів, люди якого віку найчастіше хворіють на коронавірус у нашій країні

3 березня 2021, 18:25
Поділіться публікацією:

Рівно рік тому в Україні був зафіксований перший випадок захворювання на коронавірус. З тих пір вірус COVID-19 істотно "помолодшав" — хворіють переважно люди молодого віку. Про це розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко ТСН.

Такого минулого року не було: лікар про нову тенденцію COVID-19 в Україні

Фото з відкритих джерел

За словами лікарів, переважна більшість пацієнтів складають люди відносно молодого віку, тобто до 55 років. Крім того, є госпіталізовані, яким всього лише 22-23 роки.

"Насправді, це — суттєві зміни, які свідчать, що COVID-19 "помолодшав" у порівнянні з березнем-квітнем 2020 року, коли тільки починалася епідемія в Україні", — розповів медик.

За його словами, в Україні чітко намічається така тенденція: українці віком від 22 років стали все частіше потрапляти в лікарню після зараження на коронавірус.

"Такого не було в минулому році", — додав Сергій Федоренко.

Лікар розповів, що в світі та в нашій країні є ймовірність початку нової хвилі коронавірусу. На його думку, число нових випадків в Україні зростає, тому що незважаючи на введені владою обмеження на початку року, багато громадян порушували карантинні правила і продовжують ними нехтувати.

Нагадаємо, середня загальносвітова кількість вакцин на 100 чоловік на цей момент становить три. В інфографіці видання "Коментарі" можна побачити, які країни лідирують за темпами вакцинації проти коронавірусу в світі.

Раніше стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовані після вакцинації проти коронавірусу. Експерт назвав три найчастіших побічних прояви після щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини