Головна Новини Суспільство медицина Світовий банк дасть на медицину Україні $110 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк дасть на медицину Україні $110 млн

Світовий банк (СБ) виділить позику безповоротної грантової допомоги для відновлення та розвитку системи охорони здоров'я

22 грудня 2022, 18:25
Поділіться публікацією:

Грант на $100 млн і $10 млн безповоротної грантової допомоги для відновлення та розвитку системи охорони здоров'я отримає Україна від Світового банку, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пишуть "Коментарі".

Світовий банк дасть на медицину Україні $110 млн

Загальна потреба у фінансуванні цього проєкту оцінюється в розмірі близько $500 млн

"Світовий банк підтвердив наші очікування і правління ухвалило рішення виділити позику для України у розмірі $100 млн плюс $10 млн безповоротної грантової допомоги", — сказав головний медик в Телемарафоні.

Ляшко розповів, що проєкт "Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя" (Heal Ukraine) вартістю $100 млн включає чотири компоненти: психологічна підтримка та модернізація психіатричних лікарень та психіатричних відділень, реконструкція та відновлення зруйнованих агресором об'єктів медичної інфраструктури з урахуванням проєктів, які не були реалізовані через вторгнення армії Російської Федерації. Гроші проєкту спрямують ще й на розвиток та вдосконалення первинної медичної допомоги та розвиток інноваційних та цифрових технологій.

"Кошти будуть направлені на реалізацію комплексу невідкладних заходів для повернення до стабільної роботи системи охорони здоров’я, відновлення зруйнованих чи пошкоджених війною медичних закладів, їх модернізацію та підвищення ефективності", — зазначає міністр.

Основні заходи з реалізації проєкту планується здійснити у 2023-2024 роках. Загальна потреба у фінансуванні цього проєкту оцінюється в розмірі близько $500 млн. За словами Ляшка, підтримка цього та інших проєктів, що направлені на розв'язання проблем у сфері охорони здоровʼя, буде відбуватись з різних джерел, враховуючи позику та гранти Світового банку, Банку розвитку Ради Європи, Європейського банку реконструкції та розвитку та інших.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що чекає на українців після війни: у МОЗ розповіли подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини