Головна Новини Суспільство медицина Що чекає на українців після війни: у МОЗ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на українців після війни: у МОЗ розповіли подробиці

З початку повномасштабної війни до психологів та психіатрів у системі охорони здоров'я звернулося 650 тисяч осіб

27 жовтня 2022, 14:57 comments2102
Поділіться публікацією:

Події в Україні через повномасштабне вторгнення російських військ матимуть критичні наслідки для психічного здоров'я. Про це Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив під час прес-конференції.

Що чекає на українців після війни: у МОЗ розповіли подробиці

Віктор Ляшко - фото Facebook Віктора Ляшка

Говорячи про тему психічного здоров'я, чиновник зазначив, що з 24 лютого в Україні з'явився новий чинник – повномасштабна війна Росії проти України.

"Він для нас, експертів, поки невідомий. Оскільки такого рівня війни за існуючої доказової бази психологічної допомоги, психіатричної допомоги не було в попередніх конфліктах. Сьогодні ми бачимо новий фактор, який досліджуватиметься десятиліттями та його вплив на стан психічного здоров'я також досліджуватиметься десятиліттями ", — зазначив Ляшко.

До цього чинника, наголосив він, додається ще високий рівень інформатизації.

"Те, що ми бачили, особливо у перші дні війни, — все майже у прямому ефірі відбувалося. У тому числі й люди гинули у прямому ефірі. І те, що відбувалося, мало суттєвий вплив на всіх, хто дивиться це в Інтернеті", – сказав міністр.

Він розповів, що дослідження з теракту 11 вересня 2001 року в США, який також широко висвітлювався, показали, що він вплинув на психічне здоров'я людей.

За словами Ляшка, наслідки війни точно позначаться на психічному здоров'ї більшості громадян України. Тому українцям не слід вважати, що звернення до психолога – це щось неправильне. Саме вчасно звернувшись за психологічною підтримкою, можна зберегти здоров'я, а іноді й життя.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові заяви Путіна про Україну: як їх розуміти – чи варто на них реагувати Києву та Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини