Головна Новини Суспільство медицина Субваріант штаму Omicron: ВООЗ повідомила, чи зміниться тяжкість перебігу захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Субваріант штаму Omicron: ВООЗ повідомила, чи зміниться тяжкість перебігу захворювання

ВООЗ оголосила, чку тяжкість матиме новий штам коронавірусу

2 лютого 2022, 11:05
Поділіться публікацією:

Форма BA.2, що з’являється у варіанті коронавірусу Omicron, не виглядає більш серйозною, ніж початкова форма BA.1. Таку заяву зробив у вівторок, 1 лютого, представник Всесвітньої організації охорони здоров’я. Про це повідомляє Reuters.

Субваріант штаму Omicron: ВООЗ повідомила, чи зміниться тяжкість перебігу захворювання

Логотип ВООЗ - фото з відкритих джерел

Вакцини також продовжують забезпечувати подібний захист від різних форм Омікрону, сказав на онлайн-брифінгу доктор Борис Павлін з групи реагування на COVID-19 ВООЗ.

Коментарі надходять, коли підваріант BA.2 починає замінювати більш поширений "оригінальний" підваріант BA.1 Omicron в таких країнах, як Данія.

Виходячи з даних з Данії, першої країни, де BA.2 обігнав BA.1, схоже, що немає різниці в тяжкості захворювання, хоча BA.2 може замінити BA.1 у всьому світі, додав Павлін.

"Дивлячись на інші країни, де BA.2 зараз обганяє, ми не бачимо жодного більшого зростання госпіталізації, ніж очікувалося", – сказав Павлін.

Згідно з датським дослідженням, яке аналізувало коронавірусну інфекцію в більш ніж 8500 данських домогосподарствах у період з грудня по січень, BA.2 є більш поширеним, ніж BA.1, і більше здатний заразити вакцинованих людей. 

Підваріант вже стає домінуючим на Філіппінах, в Непалі, Катарі, Індії та Данії, сказав Павлін.

Павлін додав: "Вакцинація глибоко захищає від важких захворювань, у тому числі для Omicron. BA.2 швидко замінює BA.1. Її вплив навряд чи буде істотним, хоча потрібні додаткові дані".

Як повідомляли раніше "Коментарі", новий штам коронавірусу "Омікрон" набагато небезпечніший за попередні, тому що його дуже важко переносять діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини