Головна Новини Суспільство медицина Степанов зробив важливу заяву про третю хвилю коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов зробив важливу заяву про третю хвилю коронавірусу в Україні

Міністр відзначив зниження кількості тих, хто захворів на COVID, а також госпіталізацій

27 квітня 2021, 09:39
Поділіться публікацією:

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я України Максима Степанова, наша країна почала поступово виходити з третьої хвилі коронавірусної пандемії. Таку заяву він зробив, грунтуючись на головних епідеміологічних показниках та маркерах. Про це міністр сказав під час сьогоднішнього брифінгу, пише видання "РБК-Україна".

Степанов зробив важливу заяву про третю хвилю коронавірусу в Україні

Максим Степанов - фото: "Слуга народу"

Глава МОЗ підкреслив, що за минулі сім днів кількість хворих на коронавірус зменшилася на 15 тисяч, з 92 до 77 тисяч, в порівнянні з позаминулим тижнем.

Міністр також відзначив, що кількість госпіталізацій за той же період зменшилася на території України на 3400 осіб.

"Всі ці цифри говорять про те, що ситуація стабілізується. Ми дійсно пройшли цей надважкий період третьої хвилі", — сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, що за минулу добу на території України виявили 7 915 нових випадків інфікування коронавірусом, при цьому змогли подолати COVID-19 17 391 громадянин. Зокрема, коронавірусне захворювання діагностували у 336 дітей та 202 медичних працівників. Також за минулу добу госпіталізували 1 650 пацієнтів і зареєстрували 432 випадки смерті від наслідків коронавірусного захворювання.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за словами головного лікаря одного з діагностичних медичних центрів Львова Тараса Жиравецького, нові штами коронавірусного захворювання здатні передаватися швидше, а саме перебіг хвороби стає непередбачуваним. Фахівець стверджує, що лікування нових штамів COVID потрібно починати якомога швидше, а вітаміни з новими мутаціями не працюють.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини