Головна Новини Суспільство медицина Степанов назвав регіони, які можуть потрапити до "червоної" зони карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов назвав регіони, які можуть потрапити до "червоної" зони карантину

Наразі в "червоній зоні" залишаються Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області

19 березня 2021, 10:43
Поділіться публікацією:

В Україні фіксується складна ситуація з поширенням коронавірусного захворювання в західних регіонах. Зокрема, у Львівській області зростає кількість випадків COVID-19. Про це очільник МОЗ України Максим Степанов сказав журналістам під будівлею парламенту, передає РБК-Україна.

Степанов назвав регіони, які можуть потрапити до "червоної" зони карантину

Cтепанов назвав регіони, які можуть опинитися в "червоній" зоні карантину - фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що в Івано-Франківській області ситуація покращилася.

"У нас складна ситуація в західних областях. У Львівській області почалося зростання (COVID-випадків, — ред.). У тому числі в Харківській області, але поки все контрольовано. У Миколаївській області є з одного з показників. Тобто всі ті області , які знаходяться в "помаранчевій" зоні ", — відповів він на питання про те, які області на межі потрапляння до "червоної" зони.

Джерело зазначає, наразі в "червоній зоні" залишаються Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли порталу "Коментарі", які помилки варто врахувати, якщо уряд прийме рішення ввести локдаун на всій території країни. Фахівці вважають, що доречніше назвати основні зони ризику — "розсадники" інфікування. Зараз (на відміну від карантину весни 2020 року) такі дослідження вже є. Ці види діяльності треба або обмежити, або жорстко контролювати. Не слід повністю блокувати торгівлю й транспорт, але треба суворо вимагати дотримання санітарних норм. По-друге, потрібно методологічно озброїти важливих "гравців" протиепідемічних дій. Перш за все, це територіальні громади, громадські структури, які працюють в цій галузі (в т.ч. волонтери), органи соціальної допомоги тощо. Вони повинні мати чіткі протоколи від МОЗ: що робити, в яких випадках, яких вимог дотримуватися і в якій пріоритетності, якщо на все відразу ресурсів не вистачає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини