Головна Новини Суспільство медицина Степанов: До 15 квітня ситуація з коронавірусом в Україні загострюватиметься
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов: До 15 квітня ситуація з коронавірусом в Україні загострюватиметься

У МОЗ прогнозують зростання кількості хворих протягом двох тижнів

29 березня 2021, 18:08
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24" 29 березня.

Степанов: До 15 квітня ситуація з коронавірусом в Україні загострюватиметься

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Ми прогнозуємо зростання кількості хворих протягом двох тижнів мінімум. Тобто, до 15 квітня ми точно розуміємо, що у нас буде загострення ситуації", — сказав Степанов.

Нагадаємо, нардеп Михайло Радуцький заявив, що нові мутації коронавірусу в майбутньому можуть провокувати нові хвилі епідемії. За його словами, пік коронавірусу в Україні ще не настав. Він зазначив, що якщо зараз зняти частину карантинних обмежень, то це може спровокувати новий спалах Covid-19. Зокрема, йдеться про західні області, в яких активний трафік із сусідніми країнами.

Нагадаємо, раніше вчені Ізраїлю виявили нові мутації коронавірусу Covid-19. На цій території новий штам з'явився вкінці осені 2020 року. Від інших різновидів вірусу він відрізняється унікальною мутацією в ключовому білку оболонки. Аналізуючи зразки з різних міст Ізраїлю, які зібрали в проміжку між серпнем 2020 і січнем 2021 року, вчені помітили, що в них було незвично багато фрагментів геному коронавірусу нового типу з однією і тією ж мутацією.

Також в Україні розширили "червону" зону карантину до 11 областей. Так, Міністерство охорони здоров'я додало в цю зону Чернігівську область. Зараз у "червоній" зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини