Головна Новини Суспільство медицина В Ізраїлі виявили нову мутацію коронавірусу: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі виявили нову мутацію коронавірусу: деталі

Новий штам з'явився вкінці осені 2020 року

29 березня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Вчені Ізраїлю виявили нові мутації коронавірусу Covid-19. Опис цього вірусу вчені опублікували на medRxiv 29 березня.

В Ізраїлі виявили нову мутацію коронавірусу: деталі

Мутація коронавірусу - фото з відкритих джерел

Зазначається, що на території Ізраїлю новий штам з'явився вкінці осені 2020 року і від інших різновидів вірусу відрізняється унікальною мутацією в ключовому білку оболонки.

Аналізуючи зразки з різних міст Ізраїлю, які зібрали в проміжку між серпнем 2020 і січнем 2021 року, вчені помітили, що в них було незвично багато фрагментів геному коронавірусу нового типу з однією і тією ж мутацією.

Вона становила невелику зміну у структурі S-білка вірусу — ключової частини його оболонки, яка відповідає за проникнення в клітину. Розрахунки дозволили вченим припустити, що P681H робить вірус більш заразним. Тому біологи зацікавилися, як сильно ця мутація поширена серед жителів Ізраїлю.

Вчені вивчили кілька сотень зразків біологічних рідин пацієнтів, які заразилися коронавірусом вкінці осені 2020 року. Аналіз підтвердив, що в Ізраїлі з'явився новий унікальний штам SARS-CoV-2. Для нього характерна не тільки мутація P681H, а й деякі інші зміни в структурі РНК.

Зазначається, що нова мутація поки не вплинула на кількість заражень або частоту госпіталізацій.

Тим часом в історичному регіоні Франції Ельзасі зареєстровано новий мутований штам коронавірусу. Регіональне агентство отримало від лікарень Страсбурзького університету дані про поширення особливого варіанту вірусу, який раніше не виявлявся. Новий штам характеризується мутацією ферменту полімерази, що формує полімери нуклеїнових кислот.

Крім того, в Ельзасі фіксується значне зростання циркуляції "британського" виду коронавірусу — 81,1% серед виявлених випадків на минулому тижні.

Нагадаємо, що раніше в Україні розширили "червону" зону карантину до 11 областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини