Головна Новини Суспільство медицина Степанов дав два дні, аби налагодили роботу медичних “гарячих” ліній
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов дав два дні, аби налагодили роботу медичних “гарячих” ліній

За словами міністра, неприйнятно, коли пацієнтам з симптомати коронавірусу замість лабораторії дають номер детективної агенції

21 серпня 2020, 18:24
Поділіться публікацією:

"Департаменти охорони здоров'я мають два дні для налагодження ефективної роботи "гарячих ліній", – про це сьогодні написав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Фейсбуці після селекторної наради з регіонами.

Степанов дав два дні, аби налагодили роботу медичних “гарячих” ліній

Фото: Facebook М. Стєпанова

Крім того, Степанов зауважив, що для лікарів неприйнятно, коли пацієнтів з симптомами COVID-19 скеровують до приватної клініки на тест, а не надсилають до нього мобільну бригаду спеціалістів для безкоштовного тестування, або дають номер детективної агенції замість лабораторії.

За словами міністра, на нараді також обговорювалися питання ранньої діагностики хворих на коронавірус, роботи сімейних лікарів та мобільних бригад.

Крім того, МОЗ вкотре акцентував увагу на алгоритми ведення осіб, які були в контакті з хворими на COVID-19, та на питанні забезпеченості лікарень киснем.

"Керівники департаментів охорони здоров’я отримали доручення врахувати всі проблемні моменти та терміново їх виправити. Зокрема, додатково донести до всіх задіяних у боротьбі з COVID-19 покроковий механізм надання допомоги людям. Від звернення пацієнта з симптомами коронавірусної інфекції до сімейного лікаря до моменту госпіталізації у лікарню", — пише Степанов.

Також керівник МОЗ поставив завдання регіонам, щоб до середини вересня загальна кількість ПЛР-тестувань на добу в Україні складала 30 тисяч.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що з понеділка в Україні оновлюється поділ на карантинні зони. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини