Головна Новини Суспільство медицина Став повним інвалідом: чоловік, який переніс COVID-19, розповів про незворотні наслідки хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Став повним інвалідом: чоловік, який переніс COVID-19, розповів про незворотні наслідки хвороби

Лікарі не залишали шансів Мартіну

19 грудня 2020, 00:10
Поділіться публікацією:

Житель Британії, Мовляв Мартін опинився поміж тих, хто зміг перемогти важку форму коронавірусної інфекції. В ефірі одного з національних каналів він розповів, якою ціною йому далася перемога над смертельною хворобою.

Став повним інвалідом: чоловік, який переніс COVID-19, розповів про незворотні наслідки хвороби

У медичному закладі чоловік провів 3 місяці й два дні. Рівно два місяці організм складного пацієнта забезпечувався киснем за допомогою апарату штучного дихання. Медики практично не залишали шансів на одужання Молу.

Але навіть після того, як британець вийшов переможцем з боротьби з хворобою, наслідки для організму виявилися незворотними. Він втратив зір на одному оці, через ураження нервової системи у верхніх кінцівках його пальці на руках довелося ампутувати. Також незворотні зміни відбулися і в нирках.

Раніше "Коментарі" писали про те, що американські вчені розповіли про двох стадіях складного перебігу коронавірусної хвороби. Дослідження медиків, яке описує жахливу смерть, надруковано на науковому порталі Nature Communications. З метою вивчення вірусу на організм, патологоанатоми Массачусетської лікарні (Massachusetts General Hospital) США вивчили результати розтину 24 нещасних, які загинули в результаті ускладнень викликаних коронавірусів. Таким чином, експерти з'ясували, де в органах дихальної системи зосереджується SARS-CoV-2.

Крім того, нашому порталу стало відомо, що влада Сполученого королівства Великобританії повідомили світової громадськості про виявлення нового штаму коронавірусу на південному сході країни. Про це пише The Guardian, посилаючись на виступ Міністра охорони здоров'я Туманного Альбіону пана Метта Генкока.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.itv.com/
comments

Обговорення


Новини