Головна Новини Суспільство медицина Статистичні дані могли б стати «бомбою»: про що мовчать у МОЗ – розповіли експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Статистичні дані могли б стати «бомбою»: про що мовчать у МОЗ – розповіли експерти

Експерти кажуть, що приховування статистики захворюваності на грип та коронавірусну хворобу може свідчити про недопрацювання в МОЗ

23 грудня 2021, 10:47
Поділіться публікацією:

Статистичні дані могли б стати «бомбою»: про що мовчать у МОЗ – розповіли експерти

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

Журналісти порталу "Коментарі", керуючись Законом України "Про доступ до публічної інформації" та ЗУ "Про інформацію", подавали кілька разів офіційні запити щодо отримання даних, пов'язаних із захворюваністю на грип та вакцини. Відповіді так і не отримали. Чому Міністерство охорони здоров'я з незрозумілих причин не надає важливих даних щодо здоров'я населення?

Державний орган має чітко та чесно сказати про недоробки

Соціолог, професор соціології Павло Кутуєв розмірковує так:

"Державні інститути у багатьох країнах прагнуть таємності. Часто навіть непотрібної. Але в цій ситуації складається враження, що МОЗ є, що приховувати. Можливо, у нас не такий високий рівень вакцинації населення, як нам кажуть. А перед цим, наприклад, була недостатня кількість закуплених вакцин".

Всі ці припущення, за словами соціолога, стають автоматично легітимними, як тільки державний орган, як МОЗ, відмовляється відповідати на законні інформаційні запити з боку мас-медіа.

"Таким чином, замість того, щоб, навіть якщо є якісь недопрацювання, чітко та чесно про них сказати та проінформувати, як вони виправлятимуть їх, відбувається спроба – так виглядає – щось приховати. Принаймні складається таке враження", – резюмує Павло Кутуєв.

Статистичні дані могли б стати "бомбою", спровокувавши ще більше зростання недовіри до влади

Юрист, адвокат, експерт у галузі медичного права та фармацевтики Олександр Гришаков припускає, що приховування статистики – так чи інакше – відтягує викриття міністрів, чиновників та загалом держави.

"Йдеться про те, наскільки все критично щодо захворюваності та смертності на грип, у порівнянні з COVID-19. Наскільки витрати коштів та сил на кампанію вакцинації були доцільними. Все це могла показати статистика. Але МОЗ не показує її. Схоже, боячись бути викритим, вважає експерт. – Українське суспільство вміє і читати, і рахувати. І якби побачило реальну статистику захворюваності (і грипом, і COVID-19, і вакцинації, і користі від неї тощо) – це стало б "бомбою", спровокувавши ще більше зростання недовіри до влади".

Саме тому, схоже, приховуються відповідні статистичні дані, наголошує Олександр Гришаков. Які, можливо, навіть не ведуться належним чином, фальсифікуються.

"Не виключаю, що у нашій статистиці, зокрема медичній, діє відомий принцип виборів: не важливо, як голосують, важливо – як рахують", – констатує експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", МОЗ приховує інформацію від українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

24 грудня 2021, 12:06

Комплекс для укрепления иммунитета заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p571759130-vosstanovlenie-immuniteta-bad.html


Новини