Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, яка область в Україні найкраще бореться з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка область в Україні найкраще бореться з коронавірусом

У МОЗ повідомили, в яких регіонах найгірша ситуація з тестування на коронавірус

17 грудня 2020, 13:27
Поділіться публікацією:

Найкращі результати у боротьбі з коронавірусною епідемією наразі демонструє Вінницька область. Про це повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Стало відомо, яка область в Україні найкраще бореться з коронавірусом

Фото з відкритих джерел

За даними Ляшка, поточні рівні захворюваності й смертності у Вінницькій області кращі за аналогічні показники великих європейських країн. Так, регіон показує найкращу ситуацію з контролю над поширенням захворюваності на COVID-19 за комплексом ключових показників — захворюваність, смертність, охоплення тестуванням і відсоток позитивних результатів серед протестованих.

Тоді як найбільш критична ситуація, повідомив Ляшко, спостерігається у Чернігівській та Полтавській областях. Там показники захворюваності та смертності є одними з найбільших серед регіонів України та у порівнянні з аналогічними показниками великих європейських країн. Обидва регіони наразі найбільше потребують збільшення охоплення тестуванням. Крім того, більше тестувань необхідні й у таких областях, як Хмельницька, Житомирська, Дніпропетровська, Львівська, Харківська і Закарпатська області.

Ляшко зазначив, що Міністерство охорони здоров’я України прийняло наказ, який затверджує зміни до стандартів медичної допомоги при коронавірусній хворобі. Так, документ розширює перелік осіб, які підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19. А також з’явилася можливість визначення підтвердженого випадку за результатом швидкого тесту на антиген.

Заступник голови МОЗ запевнив, що виконання зазначених рішень дозволять вже найближчим часом збільшити обсяги тестування та посилити контроль над коронавірусною епідемією в Україні.

Як повідомлялося, стала відома статистика повторних випадків захворювання на коронавірус серед українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини