Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки українців повторно перехворіли на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців повторно перехворіли на коронавірус

Чимало серед українців, які повторно захворіли на коронавірус, медиків

16 грудня 2020, 12:52 comments4276
Поділіться публікацією:

В Україні, як в усьому світі, деякі люди інфікувалися коронавірусом повторно. Але випадків повторного захворювання в нашій країні не дуже багато. Про це свідчать дані Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Стало відомо, скільки українців повторно перехворіли на коронавірус

Фото з відкритих джерел

Так, повторно захворіли на COVID-19 лише 0,25% українців від загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Як зазначали у ЦГЗ, на сьогодні в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою.

Повідомляється, що повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, виявлено у 2161 людини. З цього числа 12% – 250 людей – це медичні працівники.

Експерти зауважують, що доки немає науково обґрунтованих доказів щодо тривалості імунітету й рівня його напруженості, найкращий спосіб запобігти інфікуванню – уникати впливу вірусу. Тобто рекомендується дотримуватися простих правил:

- ретельно і часто мити руки щонайменше 40 секунд, або ж користуватися антисептиками із вмістом спирту від 60%;

- не торкатися обличчя, особливо очей, рота, носа;

- дотримуватися фізичної дистанції близько 1 метр від інших;

- носити маску в громадських місця, вона має закривати ніс і рот;

- кашляти та чхати у згин ліктя чи одноразову серветку;

- стежити за своїм здоров’ям, і якщо з’являються симптоми захворювання — негайно йти до лікаря.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли коронавірус, виробляються специфічні антитіла, але це не завжди убезпечує від повторних випадків зараження. Медики пояснили, чому людина може захворіти на коронавірус повторно і хто перебуває у зоні ризику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виджилантеман

17 грудня 2020, 21:22

Хватит уже нагнетать панику обычным гриппом. Вы не превратите народ в обычное послушное стадо. Хватит.

Гость

17 грудня 2020, 16:47

Самое интересное, что ВООЗ ни кого не заставляет носить маски а только рекомендует, то есть они в стороне а если вы задыхаетесь, то и хрен с вами, они и не виноваты что верховная зрада вас заставила соблюдать какой то никому не ведомый карантин, который таже зрада даже организовать нормально не в состоянии. Если вы угробите свои легкие от ношения не сертифицированной маски, или наглотаетесь (а вы их точно наглотаетесь, кто не верит может посмотреть как индусы шьют маски) неизвестных бактерий из других стран где шили те маски то ВООЗ не виновата. Просто уже надоело смотреть на это (пи)лядство, если проблема действительно серьезная давайте и относиться к ней серьезно а не напяливать бесполезные не сертифицированные намордники, потому что кто то так решил. Почему я должен платить штраф за то что меня (пи)дарасы депутаты и их сожители, заставили одевать половую тряпку на лицо.

Виктор

16 грудня 2020, 22:51

Как относиться к рекомендации чихать в локоть или салфетку и в то же время быть в маске? Мне кажется - это несовместимые меры.


Новини