Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки українців має антитіла до коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців має антитіла до коронавіруса

У 40,5% учасників дослідження виявили антитіла класу IgG

31 липня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я опублікував попередні результати дослідження на наявність в українців антитіл до коронавірусу. Результати показали, що антитіла є у не менше 40% громадян. При цьому фактична кількість перехворілих може бути більше. Про це повідомили в прес-службі ЦГЗ.

Стало відомо, скільки українців має антитіла до коронавіруса

Це мінімальна кількість перехворілих, а реальна кількість людей з антитілами може бути больше.Фото: pexels

Так, у 40,5% учасників дослідження виявили антитіла класу IgG до одного з білків коронавірусу. Підкреслюється, що це мінімальна кількість перехворілих, а реальна кількість людей з антитілами може бути більше.

Це залежить від наступних факторів:

у частини людей може не бути антитіл саме до досліджуваного білку;

антитіла могли зникнути з організму до моменту дослідження;

рівень антитіл може бути занадто низьким для виявлення.

При цьому експерти відзначають, що наявність антитіл не гарантує імунітет до всіх штамів коронавірусу.

Як писали "Коментарі" вчені з Франції під час свого чергового дослідження з'ясували , що люди, у яких спостерігається психологічні розлади, мають значно вищі шанси померти від коронавірусу.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформує своїх читачів про те, чому довгожителі можуть легко переносити COVID-19: пояснення науковців. Експерти виявили одну важливу особливість: у довгожителів, у порівнянні з молодим поколінням людей, дуже низькі значення деяких білків, які пов'язані із запаленням. Вчені виявили, що в їх складі є багато протизапальних речовин, які відповідають за контроль імунної відповіді.

Нагадаємо, що в Києві помер перший пацієнт заражений штамом коронавірусу "Дельта". Своєю чергою, головний санітарний лікар України Ігор Кузин повідомив, що чоловік, який помер від штаму коронавірусу "Дельта", був лікарем. Він не виїжджав за межі України. "У цьому випадку. Це за фахом лікар, людина. У нього не було досвіду подорожі за кордон протягом останніх місяців. Тому це факт інфікування на території країни або під час виконання службових обов'язків, або в домашніх умовах", — заявив Кузін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини