Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки млрд витратили на стаціонарне лікування українців з Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки млрд витратили на стаціонарне лікування українців з Covid

За ці гроші медичну допомогу отримали 250 тисяч українців

9 березня 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

Виконуючий обов'язки голови Національної служби здоров'я Андрій Віленський заявив, що в 2020 році на стаціонарне лікування українців з коронавірусом витратили 11 млрд гривень. За ці гроші медичну допомогу отримали 250 тисяч українців, повідомив Віленський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Стало відомо, скільки млрд витратили на стаціонарне лікування українців з Covid

Лікування коронавірусу - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що в середньому на лікування одного пацієнта витратили 45 тисяч гривень бюджетних коштів.

"Ми витратили на стаціонарне лікування пацієнтів з Covid-19 11 млрд грн. За ці кошти в стаціонарі в 2020 році пролікувалися 250 тис. пацієнтів, тобто на одного пацієнта держава виділила і заплатила 45 тис. грн", — проінформував в.о. голови НСЗУ.

Також Віленський підкреслив, що кошти пішли на лікування пацієнтів не в інтенсивній терапії, а в стаціонарі.

"Якщо хворий просто в стаціонарі, то витрати на його лікування можуть становити 2-10 тис. грн, а якщо в інтенсивній терапії або реанімації — 100 тис. грн. Але в середньому це 45 тис. грн", — додав Віленський.

Нагадаємо, що раніше вчені і медики з Америки були стурбовані трьома новими штамами коронавірусного захворювання. Мутований вірус був вперше виявлений на території Бразилії і названий P.1. Від також був зафіксований в шести американських штатах і Японії. Повідомляється, що даний штам був виявлений у людей, які вже одужали від коронавірусу, що збільшує ризик, що цей вид може призводити до повторного зараження через його стійкість до антитіл.

Також раніше "Коментарі" розповідали, як швидко проявляються симптоми коронавірусу після контакту з вже хворою людиною. Лікарі нагадують, що як тільки ви помітили у себе перші симптоми хвороби, то слід зробити тест на антиген або ПЛР-тест на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини