Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, чим небезпечні нові штами COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чим небезпечні нові штами COVID-19

Британський штам коронавируса, який на 50-70% заразнее, виявився ще й на 30% смертельнішою

16 лютого 2021, 02:53
Поділіться публікацією:

Нові штами коронавірусу виявилися більш заразними і поки немає точних даних, чи допомагає щеплення від COVID-19 в боротьбі з мутованим вірусом, повідомляє Сегодня.

Стало відомо, чим небезпечні нові штами COVID-19

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

Що таке мутований вірус:

Мутаціями називають зміни вірусу — коли він реплицується або відтворює копії самого себе. Іноді у мутованого вірусу можуть змінюватися характерні особливості. Наприклад, він може швидше поширюватися або викликати більш важкий перебіг хвороби.

Наскільки нові штами небезпечні:

Британський штам коронавірусу, який на 50-70% заразнее, виявився ще й на 30% смертельнішою. Варіант вірусу SARS-CoV-2, виявлений в ПАР, загрожує ризиком повторного зараження коронавірусною інфекцією.

Як вони впливають на різні вікові групи:

Британський штам коронавірусу найчастіше поширюється серед дітей молодше 15 років. Коронавірус, виявлений в Південній Африці, небезпечний для людей будь-якого віку, які перехворіли на COVID-19.

Нагадаємо, навіть в значних дозах вітамін С і цинк не зможуть забезпечити пацієнтові швидке одужання від коронавірусу. Хоча в мережі про ці речовини існує чимало міфів. Як передає СNN, відсутність особливої користі цих добавок при COVID-19 продемонструвало дослідження, опубліковане в науковому виданні JAMA Network Open

Незважаючи на популярне використання вітаміну С і цинку для боротьби або зменшення тяжкості вірусних застуд і грипу, нове дослідження показало: ці дві добавки не принесли користі людям, ізольованим будинком з COVID-19. Результати були настільки не вражає, що дослідження було припинено достроково. Високі дози цинку, аскорбінової кислоти (вітамін С) або обох добавок не зменшили симптоми коронавірусної інфекції, зазначили медики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.segodnya.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Остров Самоневезения

17 лютого 2021, 22:11

Остров самоневезения ( новые слова к старой песне: https://www.youtube.com/watch?v=goFIxxWru78 ) Весь пропитан вирусом, абсолютно весь, Осторов кипарисовый в океане есть, Осторов кипарисовый в океане есть, Весь пропитан вирусом, абсолютно весь. Там под кипарисами - люди-дикари, С масками на лицах, с вирусом внутри, С масками на лицах, с вирусом внутри, Там под кипарисами - люди-дикари. Что они ни делают - вирус тут как тут, Видно, заклинания вирус не берут, Видно, заклинания вирус не берут, Что они ни делают - вирус тут как тут. Вирус не выводится, намертво прирос, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Плачут, Богу молятся, не жалея слёз, Вирус не выводится, намертво прирос. Вроде не больные - и могли бы жить, Им бы пандемию взять и отменить, Им бы пандемию взять и отменить, Вроде не больные - и могли бы жить. Как назло, на острове вводится надзор! Бунтарям без масок - штрафы и позор! Дикарям без масок - штрафы и позор! На проклятом острове вводится надзор! По такому случаю с ночи до зари Плачут невезучие люди-дикари И не знают, бедные, как им дальше быть: Вирусы - зловредные, все не истребить...


Новини