Головна Новини Суспільство медицина Стала відома вартість вакцини від коронавірусу для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома вартість вакцини від коронавірусу для українців

Перша партія вакцини має надійти в Україну в другому кварталі 2021 року

19 листопада 2020, 09:31 comments5387
Поділіться публікацією:

У той час як число нових випадків коронавірусного захворювання в Україні зростає, вчені світу продовжують працювати над створенням вакцини, яка допоможе боротися з пандемією. Компанії BioNTech і Pfizer, а також Moderna заявили про близько 95% ефективності своїх вакцин від коронавірусу і намір зареєструвати їх найближчим часом. Зокрема, на думку фахівців ВООЗ, перша партія вакцини надійде в Україну в другому кварталі 2021 року. Орієнтовна кількість препарату розраховано на 20% населення. Один курс, що складається з двох щеплень буде коштувати близько 400 грн. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Стала відома вартість вакцини від коронавірусу для українців

"Одна доза вакцини в рамках механізму COVAX може коштувати 7 доларів, для повноцінного щеплення треба дві дози — 14 доларів", — сказав Ляшко.

Відзначимо, що згідно з інформацією ВООЗ, на сьогодні у світі відчувають 47 видів вакцин від різних виробників. Частина з них вже проходять фінальну фазу перевірок.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів телефонні переговори з міністром охорони здоров'я і соціальних послуг США Алексом Азаром. Сторони обговорили світову ситуацію з пандемією. Також були порушені питання доступу України до безпечної та ефективної вакцини проти COVID-19. Максим Степанов висловив надію, що Америка допоможе Україні в отриманні вакцини. Алекс Азар відповів, що отримання вакцини України є пріоритетом для американського уряду і пообіцяв прискорити підписання контрактів щодо поставок препарату від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини