Головна Новини Суспільство медицина США рекомендують дітям робити бустерну дозу вакцини Pfizer: навіщо впроваджують ревакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

США рекомендують дітям робити бустерну дозу вакцини Pfizer: навіщо впроваджують ревакцинацію

CDC рекомендує бустерну дозу Pfizer для дітей у віці від 12 до 15 років

6 січня 2022, 11:27
Поділіться публікацією:

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) повідомили в середу, 5 січня, що розширили право на застосування бустерних доз Pfizer і BioNTech для осіб віком від 12 до 15 років. Про це повідомляє Reuters.

США рекомендують дітям робити бустерну дозу вакцини Pfizer: навіщо впроваджують ревакцинацію

Шприци, наповнені вакциною від коронавірусної хвороби Pfizer - Reuters

Цей крок був зроблений після того, як група зовнішніх експертів рекомендувала ревакцинацію проти COVID-19 для дітей у віці від 12 до 15 років.

Консультативний комітет CDC з питань імунізації (ACIP) проголосував 13 проти 1 за те, щоб рекомендувати агентству охорони здоров’я США підтримувати ревакцинацію для осіб у віці від 12 до 15 принаймні через п’ять місяців після другої дози.

Комісія також заявила, що CDC має посилити свої рекомендації щодо бустерних доз для осіб віком від 16 до 17 років. Раніше агентство робило доступними уколи для цих підлітків, але не пропонувало, щоб усі вони отримали додаткову дозу.

Випадки COVID-19 у Сполучених Штатах досягли рекордного рівня за останні дні через швидкопоширюваний штам вірусу Omicron. Рівень зараження зростає, оскільки багато робітників і школярів повертаються з канікул, що підвищує ймовірність перевантаження систем охорони здоров’я, а також закритих підприємств і шкіл.

"COVID переповнює наші дитячі лікарні. Це (ревакцинація) інструмент, який ми повинні використовувати і допомогти нашим дітям пережити цю пандемію", — сказала член групи доктор Кетрін Полінг, професор Школи медицини Вейк-Форест. 

Дані Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю, представлені на зустрічі, свідчать про те, що вакциновані діти у віці від 12 до 15 років заражалися з тією ж швидкістю, що й невакциновані діти, штамом вірусу Omicron. Згідно з даними, після отримання додаткової дози рівень зараження різко знизився.

"Ця бустерна доза забезпечить оптимізований захист від COVID-19 та варіанту Omicron", – сказала директор CDC Рошель Валенскі.

Деякі вчені висловлювали занепокоєння з приводу повторних уколів через рідкісні випадки запалення серця, що називаються міокардитом, які були пов’язані з вакцинами Pfizer/BioNTech і Moderna.

Хоча є обмежені дані щодо міокардиту після повторних доз у віці від 12 до 15 років, FDA заявило, що дані як Сполучених Штатів, так і Ізраїлю вказують на те, що ризик міокардиту у чоловіків у віці 18-40 років значно нижчий після бустерної дози, ніж після другої дози вакцини.

В Ізраїлі зареєстровано лише два випадки міокардиту серед 44 000 підлітків у віці від 12 до 15 років, які отримали третю дозу вакцини Pfizer/BioNTech, повідомило в середу Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчителька зробила учневі щеплення від коронавірусу без згоди батьків: її заарештували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини