Головна Новини Суспільство медицина Скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19: був проведений експеримент
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19: був проведений експеримент

Вакцини проти нового коронавірусу працюватимуть протягом тривалого періоду

23 грудня 2020, 14:04
Поділіться публікацією:

У людей, які перехворіли на коронавірус, і у тих, хто вакцинувався, може виробитися довгостроковий клітинний імунітет проти вірусу SARS-CoV-2. Таку заяву зробили імунологи Університету Монаша в Австралії, після проведення нового наукового дослідження. Результати та висновки вчених опубліковані в журналі Science Immunology.

Скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19: був проведений експеримент

Скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19. Фото: unsplash

Згідно зі словами фахівців, після хвороби або  щеплення імунітет може зберігатися до восьми місяців. Але цей висновок ще не можна вважати остаточним, оскільки на момент публікації наукової статті дослідження ще не було закінчено.

Експерти пояснили, як саме працює захисний механізм в організмі людини: В-клітини пам'яті імунітету "запам'ятовують" SARS-CoV-2. І коли вірус знову атакує організм після хвороби або вакцинації, то клітини оперативно запускають імунну відповідь. В процесі цього виробляються нейтралізуючі вірус антитіла.

В експерименті взяло участь 25 осіб, які перехворіли COVID-19. Фахівці взяли у них аналізи крові, і з'ясувалося, що кількість антитіл знизилася через 3 тижні після захворювання. Але В-лімфоцити пам'яті стабільно присутні у всіх протягом восьми місяців.

З вищесказаного випливає висновок, що вакцина від коронавірусної інфекції буде діяти протягом досить тривалого терміну. Тому як раніше були побоювання, що ефект від зробленого щеплення може тривати всього 2-3 місяці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як лікувати COVID-19 в домашніх умовах. Згідно зі словами фахівців, якщо у людини підтвердилися симптоми коронавірусу, то вона може почати лікування навіть в домашніх умовах, але під обов'язковим наглядом лікаря. Йдеться про ситуації, коли людина ще не отримала результати ПЛР-тесту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини