Головна Новини Суспільство медицина Ситуація буде загострюватися: лікар пояснив, як "індійський" штам COVID може потрапити до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація буде загострюватися: лікар пояснив, як "індійський" штам COVID може потрапити до України

Інфекціоніст закликав вакцинувати всіх охочих

19 травня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Нашу країну очікує ще кілька хвиль сплеску захворюваності на COVID через появу на території України нових штамів коронавірусу. Про це розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров, передає "УНІАН" із посиланням на видання OBOZREVATEL.

Ситуація буде загострюватися: лікар пояснив, як "індійський" штам COVID може потрапити до України

Лікар пояснив, як "індійський" штам COVID може потрапити до України

За словами лікаря, індійську мутацію коронавірусного захворювання можуть привезти до України студенти з Індії, що навчаються в медичних освітніх установах.

Фахівець упевнений, що до осені від коронавірусу повинні прищепити максимальну кількість громадян із групи ризику, щоб уникнути тяжкого перебігу захворювання та летальних випадків. Інфекціоніст також зазначив і необхідність прискорення темпів вакцинації проти COVID.

"Потрібно відкрити вакцинацію для всіх охочих. Потрібно дати можливість всім лікарям, які практикують — приватна практика, комунальна практика, державні установи, залізниця — всім медичним установам, які мають здатність виконувати щеплення, максимально це робити", — пояснив лікар, зазначивши, що це допоможе сформувати колективним імунітет і дозволить українцям відчувати себе в безпеці.

"Ситуація однозначно буде загострюватися, але ми повинні до цього готуватися вже зараз, поки немає такої гостроти", — заявив фахівець.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що коронавірусна хвороба стала невіддільною частиною сучасного життя. Як і вакцинація, яка, нехай і повільними, але впевненими темпами триває в Україні. За інформацією вітчизняного МОЗ, щеплення проти ковіда потрібні всім людям, навіть тим, хто вже успішно впорався з хворобою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини