Головна Новини Суспільство медицина Штам Omicron в 70 разів швидше проникає в бронхи, ніж Delta, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам Omicron в 70 разів швидше проникає в бронхи, ніж Delta, - дослідження

COVID-варіант Omicron розмножується в бронхах приблизно в 70 разів швидше за вихідну і Delta-версію коронавірусу

16 грудня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Штам коронавірусу "Omicron", що мутує і лякає людство, розмножується в бронхах приблизно в 70 разів активніше вихідної та Delta-версії COVID-19. Як передає портал "Коментарі", про це свідчить дослідження вчених Університету Гонконгу, пише видання "The Guardian".

Штам Omicron в 70 разів швидше проникає в бронхи, ніж Delta, - дослідження

Штам Omicron. Фото: GETTY IMAGES

Вчені припускають, що саме в цьому і криється розгадка того, що штам "Omicron" вважається заразнішим, ніж попередні штами коронавірусу і тому швидше передається від хворої людини до здорової.

При цьому вчені відзначають, що у легенях новий штам розмножується у 10 разів повільніше. Команда Університету Гонконгу вважає це індикатором менш тяжкого перебігу захворювання.

Вчені зазначають, що своїх висновків вони дійшли після аналізу зразків легеневої тканини, які взяли у пацієнтів під час оперативного втручання.

Керівник дослідження лікар Майкл Чан Чивай вважає, що до цього дослідження потрібно підходити, враховуючи низку важливих факторів, головний з яких полягає в тому, що у кожної людини свій імунітет, який і протистоїть вірусу, тому як зараження, так і сам перебіг хвороби може відбуватися по-різному, в залежності від того, який стан здоров'я у захворівшого.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше британські вчені дійшли висновку, що повний курс вакцинації проти коронавірусу не може на 100% захистити людину від зараження штамом "Omicron". Цей варіант ковіда навчився обходити ті вакцини, які на сьогоднішній день винайшло людство. Вчені звертають увагу, що велику роль грає клітинний імунітет, який у кожного свій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини