Головна Новини Суспільство медицина Штам "Дельта" наступає: у скількох країнах виявлений новий варіант COVID і чим він небезпечний
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам "Дельта" наступає: у скількох країнах виявлений новий варіант COVID і чим він небезпечний

Українські медики також стурбовані швидким розповсюдженням Дельта-штаму коронавірусу

3 липня 2021, 13:12
Поділіться публікацією:
Коронавірусний варіант "Дельта" вже виявлений у 98 країнах світу. Він є більш небезпечним, поскільки продовжує видозмінюватися. Про це під час брифінгу повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус, пише видання "РБК-Україна".

"Штам" Дельта "виявлений як мінімум в 98 країнах і швидко поширюється в країнах з низьким і високим охопленням вакцинацією. Цей варіант небезпечний і продовжує розвиватися і видозмінюватися, що вимагає постійної оцінки і ретельного коригування заходів громадської охорони здоров'я", — підкреслив він.

Штам ”Дельта” наступає: у скількох країнах виявлений новий варіант COVID і чим він небезпечний - фото 2

Варто зазначити, що українські медики також стурбовані швидким розповсюдженням Дельта-штаму коронавірусу. Вони не виключають, що саме він може стати причиною четвертої хвилі пандемії в країні. Зокрема, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська вважає, що через індійський штам сплеск захворюваності в країні може відбутися вже в кінці літа. А за оцінками заступника міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна, ха песимістичного прогнозу кількість госпіталізованих пацієнтів в Україні буде на 30-40% більше, ніж в аналогічний період 2020 року.

Нагадаємо, що серед симптомів, які супроводжують Дельта-штаму коронавірусного захворювання, відзначають нежить, головний біль, діарею, нудоту та інші.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що медики з Нідерландів провели дослідження і з'ясували, що людям, які захворіли COVID-19 краще в період хвороби не контактувати зі своїми домашніми вихованцями. Як виявилося,  кішки та собаки можуть заразитися від свого господаря коронавірусом.


Штам "Дельта" наступає: у скількох країнах виявлений новий варіант COVID і чим він небезпечний

Штам "Дельта" наступає - фото з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Флот

4 липня 2021, 22:45

Но никого не интересует на протяжении 15 лет уничтожение речного флота Украины руководителя Администрации речных портов Украины, Дельта отдыхает https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3848225208621042


Новини