Головна Новини Суспільство медицина Ще один вірус продовжує вбивати людей, поки триває пандемія коронавируса - ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один вірус продовжує вбивати людей, поки триває пандемія коронавируса - ВООЗ

Смертність від хвороби зросла на 50% з 2016 року

16 листопада 2020, 18:07
Поділіться публікацією:

Не менш страшне, ніж коронавірус захворювання продовжує забирати людські життя. Так, в минулому, 2019 році ВООЗ зафіксувала "антирекорд" по захворюваності на кір. Число випадків кору збільшилася до 869 770, і стало найбільшим з 1996 року. Також з 2016 на 50% зросла і смертність від цього захворювання. На момент 2019 року жертвами кору стали 207 500 чоловік.

Ще один вірус продовжує вбивати людей, поки триває пандемія коронавируса - ВООЗ

Причиною зростання захворюваності фахівці вважають відсутність або пропуск вакцинації проти захворювання.

Так, за словами глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейесуса, людство в змозі захистити дітей про кір. Необхідно всього лише максимально охопити всіх і всюди вакциною — тільки в цьому випадку вдасться зупинити цей смертельний вірус.

Відомо, що вогнища захворювання виникають, коли люди, які не мають імунітету від кору, заражаються, а потім інфікують невакцинованих або недостатньо вакцинованих людей. Для того, щоб перемогти інфекційне захворювання, необхідно охопити 95% населення Землі за допомогою вакцинації.

У 2020 році через пандемію, викликаної COVID-19, вакцинація багатьох верств населення була упущена, в результаті всіх зусиль ВООЗ щодо запобігання та мінімізації спалаху кору зійшли нанівець. Станом на поточний місяць понад 94 мільйонів осіб могли пропустити черговий етап вакцинації проти кору в 26 країнах.

"До коронавірусу світ боровся з кризою кору, і він нікуди не подівся. У той час як системи охорони здоров'я працюють на межі через пандемію COVID-19, ми не повинні допускати, щоб наша боротьба з одною смертельною хворобою відбувалася шляхом боротьби з іншою. Це означає продовження кампаній імунізації від всіх хвороб, які можна попередити за допомогою вакцин", — говорить Генрієта Фор, виконавчий директор ЮНІСЕФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Кропивницькому 11-місячна дитина померла від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини