Головна Новини Суспільство медицина Рано зняли маски: в Україні прогнозують три сценарії нової хвилі COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Рано зняли маски: в Україні прогнозують три сценарії нової хвилі COVID

У Міністерстві охорони здоров'я опрацьовують три плану перебігу чергової хвилі коронавірусу

6 серпня 2021, 08:30 comments1383
Поділіться публікацією:

У МОЗ визнали, що вже готуються до третьої хвилі пандемії. Опрацьовуються три варіанти, як може протікати чергова хвиля коронавірусу. Як повідомляють "Коментарі", таку інформацію в ефірі телеканалу "Україна 24" озвучив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Рано зняли маски: в Україні прогнозують три сценарії нової хвилі COVID

Карета швидкої допомоги - фото Українська правда

Віктор Ляшко запевнив, що причин для занепокоєння насьогодні немає, ситуація контрольована, проте, в Міністерстві охорони здоров'я вирішили спрогнозувати перебіг чергової хвилі коронавірусу, щоб зменшити ризики стрибка захворюваності і смертності від коронавірусу серед населення.

За словами міністра, на сьогоднішній день є три варіанти перебігу чергової хвилі — це оптимальний, песимістичний і помірний. Вже зараз три сценарії розглядають для того, щоб спрогнозувати, яка кількість ліжок має бути відведена на випадок госпіталізації хворих. Віктор Ляшко підкреслив, потрібно вже зараз подумати про те, щоб не було проблем з ліжками з киснем, з реанімаційними ліжками, якщо раптом доведеться проходити найгірший песимістичний сценарій. Міністр запевнив, що Міністерство підходить в повній готовності, який би з трьох сценаріїв не випав Україні.

Також Віктор Ляшко розповів, що, якщо раніше розглядали просто підключення кисню до ліжок, то зараз оцінюють і кількість кисню, яка має подаватися до одного хворого, показник цей 6 літрів в хвилину. Україна вже має досвід і розуміє, як протистояти пандемії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий штам коронавируса Delta в Україні набирає обертів — названі області, які лихоманить найбільше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини