Головна Новини Суспільство медицина Радуцький: Мутації Covid-19 можуть провокувати нові хвилі епідемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Радуцький: Мутації Covid-19 можуть провокувати нові хвилі епідемії

Нові штами вірусу можуть в майбутньому провокувати нові хвилі епідемії

29 березня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Народний депутат і голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що нові мутації коронавірусу в майбутньому можуть провокувати нові хвилі епідемії.

Радуцький: Мутації Covid-19 можуть провокувати нові хвилі епідемії

Михайло Радуцький - фото з відкритих джерел

За його словами, пік коронавірусу в Україні ще не настав. Про це Радуцький написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що якщо зараз зняти частину карантинних обмежень, то це може спровокувати новий спалах Covid-19. Особливо це стосується західних областей, в яких активний трафік із сусідніми країнами, повідомив Радуцький.

"Нові мутації, нові штами вірусу можуть в майбутньому провокувати нові хвилі епідемії, навіть незважаючи на масову вакцинацію. І нам потрібно вже сьогодні підходити до проблеми стратегічно", — поінформував Радуцький.

Також він запропонував Міністерству охорони здоров'я, місцевій влади, бізнесу спільно розглянути перспективу адаптації роботи торгівлі, закладів громадського харчування в умовах підвищеної епідеміологічної небезпеки.

Крім цього, він закликає заздалегідь подумати над зміною формату і принципів роботи громадського транспорту та ТРЦ під час карантинних обмежень.

Нагадаємо, раніше вчені Ізраїлю виявили нові мутації коронавірусу Covid-19. На території Ізраїлю новий штам з'явився вкінці осені 2020 року. Від інших різновидів вірусу він відрізняється унікальною мутацією в ключовому білку оболонки.

Аналізуючи зразки з різних міст Ізраїлю, які зібрали в проміжку між серпнем 2020 і січнем 2021 року, вчені помітили, що в них було незвично багато фрагментів геному коронавірусу нового типу з однією і тією ж мутацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини