Головна Новини Суспільство медицина Проблеми на виробництві: Pfizer не поставлять в термін обіцяну вакцину проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми на виробництві: Pfizer не поставлять в термін обіцяну вакцину проти COVID-19

Проблема полягає в нестачі ліпідних частинок, які використовуються для транспортування матеріалу РНК

12 грудня 2020, 16:38
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я Бельгії підтвердило, що отримає менше доз вакцини Pfizer / BioNTech від Covid-19, ніж очікувалося в січні. Причина — проблема на виробничій лінії компанії Pfizer. Філія Pfizer в бельгійському Антверпені мала розповсюдити препарат в ЄС, тому постраждає не тільки Бельгія, як пише видання The Brussels Times.

Проблеми на виробництві: Pfizer не поставлять в термін обіцяну вакцину проти COVID-19

Вакцина против коронавируса Pfizer

"Pfizer поінформував ЄС, що обіцяні 25 мільйонів доз до кінця грудня не будуть поставлені", — сказав прес-секретар міністра охорони здоров'я Бельгії Франк Ванденбруке.

Інші країни зіткнулися з тією ж проблемою. Нідерланди очікували в січні одного мільйона доз, але отримають тільки половину від цієї кількості. Великобританія, яка першою схвалила вакцину, отримала тільки п'ять мільйонів з десяти мільйонів обіцяних. За даними Financial Times, проблема полягає в нестачі ліпідних частинок, які використовуються для транспортування матеріалу РНК.

Компанія пообіцяла, що будь-яке відставання від графіку буде усунуто в лютому, щоб вакцинація тривала відповідно до плану.

Pfizer — перша вакцина, яка отримала схвалення агентства ЄС з ліків, і розглядається як ключ до зняття обмежень, що діють по всій Європі. Тим часом, чекають своєї години й інші вакцини.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я Великобританії оголосило, що з понеділка люди, які контактували із зараженим коронавірусом повинні піти на самоізоляцію на 10 днів замість 14. Заходи узгоджені по всій території Великобританії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лабораторія AstraZeneca і Росія оголосили про проведення спільних клінічних випробувань двох вакцин проти нового коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини