Головна Новини Суспільство медицина Пояснює МОЗ: що робити батькам, які не бажають вакцинувати дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Пояснює МОЗ: що робити батькам, які не бажають вакцинувати дітей

Відповідальність за відмову буде покладена виключно на батьків

30 листопада 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу, який відбувся 30 листопада, зазначив, як діяти батькам, які відмовляються робити дітям щеплення від інфекційних хвороб.

Пояснює МОЗ: що робити батькам, які не бажають вакцинувати дітей

вакцинація (фото з відкритих джерел)

Ляшко зазначив, що в законопроект "Про систему суспільного здоров'я" додано кілька важливих пунктів, які стосуються вакцинації. Якщо раніше в переліку було 10 обов'язкових щеплень, то зараз їх стало на одну більше. У список додали антиген від пневмококової інфекції (може викликати синусит, бронхіт, артрит, сепсис, — прим. авт.).

Також головний санлікар наголосив, що на законодавчому рівні регулюється питання презумпції згоди на проведення профілактичних щеплень. У разі прийняття законопроекту, батькам, які відмовляються вакцинувати своїх дітей потрібно буде написати відповідну заяву. Але при цьому, вони повинні ознайомитися з можливими ризиками та наслідками такого рішення, адже відповідальність за відмову від щеплення повністю лежатиме на них.

Ляшко також розповів, що антивакцинатори продовжують критикують багато норм, прописаних в законопроекті, хоча вони вже діють на території України й не є чимось новим для громадян. Йдеться про статтю, яка не дозволяє невакцинованим дітям відвідувати дитячі садки та школи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи допоможе вакцина проти коронавірусу зупинити пандемію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини