Головна Новини Суспільство медицина Чи допоможе вакцина проти коронавірусу зупинити пандемію в Україні - думка дослідників КШЕ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допоможе вакцина проти коронавірусу зупинити пандемію в Україні - думка дослідників КШЕ

Дослідники Київської школи економіки опублікували дослідження, в якому розповідають в якому випадку вакцинація допоможе подолати пандемію

26 листопада 2020, 22:18
Поділіться публікацією:

Експерти Київської школи економіки прогнозують, що вакцинація не врятує Україну від розповсюдження коронавірусної інфекції. 

Чи допоможе вакцина проти коронавірусу зупинити пандемію в Україні - думка дослідників КШЕ

За словами вчених, навіть якщо всі амбулаторії сімейної медицини протягом шести місяців щодня без вихідних безупинно вакцинуватимуть людей, це може не подіяти на створення колективного імунітету до COVID-19, оскільки буде вакциновано лише 36 відсотків людей з групи ризику. Але в першу чергу, зрозуміло, що такі умови "завдання" не можуть бути виконані в реальному житті.

У Київській школі економіки вважають, що на цей час МОЗ не контролює ситуацію із захворюваністю на коронавірус через замалу кількість тестів протягом доби. На думку експертів, щоб стабілізувати епідобстановку в країні, при показниках 12,5 тис. хворих на добу, необхідно проводити діагностику не менше 250 тис. особам замість середнього числа 40 тис., що є на сьогодні. 40 тис. тестів на добу – прийнятне число у випадку, коли щодня діагностується 2 тисячі хворих. 

Наразі коефіцієнт виявлення нових випадків дуже високий — 33%. Рекомендації ВООЗ пропонують дотримуватися рівня у 5% для контролю за ситуацією. Але жодна з областей в Україні на цей час не слідує порадам Всесвітньої організації здоров’я.

Раніше "Коментарі" писали про те, що стало відомо, коли стартує вакцинація від коронавірусу в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини