Головна Новини Суспільство медицина "Потроху формується колективний імунітет": лікар про COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Потроху формується колективний імунітет": лікар про COVID-19 в Україні

Спеціаліст стверджує, що справжню картину коронавірусу в країні покаже статистика після новорічних свят

6 січня 2021, 19:05 comments1391
Поділіться публікацією:

Напередодні Різдва у соцмережі з’явився достатньо позитивний прогноз стосовно коронавірусу в Україні від відомого медика. Роздумами про офіційну статистику і не тільки на власній сторінці у Facebook поділився лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

"Потроху формується колективний імунітет": лікар про COVID-19 в Україні

Лікар стверджує, що кількість госпіталізованих хворих зменшилася. Фото: ПопаснаCity

Найперше, медик переконаний, що справжня кількість хворих на COVID-19 в Україні все ж відрізняється від даних офіційної статистики МОЗ. Справа у тому, що чимало людей із легкими симптомами вважають за краще лікуватися вдома, не звертаючись за допомогою до спеціалістів. Крім того, українці почали менше панікувати, адже навчилися відрізнятися перші симптоми ГРВІ від коронавірусу.

"Будемо реалістами. Величезна частина населення вже перехворіла. Спостереження над імунним статусом тих, хто перехворів, дозволяє стверджувати, що повторні зараження поодинокі та не впливають на процес глобально. Потроху формується колективний імунітет", — поміж іншим стверджує Дубровський.

Крім цього, інфекціоніст повідомляє, що кількість госпіталізацій нині зменшилася у порівнянні із попередніми місяцями. Незважаючи на цифру пацієнтів, у яких ковід перебігає у важкій формі, навантаження на медичну систему стало дещо меншим.

"Останні три-чотири тижні спостерігається відчутне зниження кількості госпіталізацій. […] Важкі хворі лікуються довше, виписка не така інтенсивна. Проте місць наразі в госпіталі (вочевидь, мова про Київську міську клінічну лікарню №4 — ред.) вистачає. Ситуація з ліжками в лікарні, навіть кисневими, допоки стабільна", — зазначив Євген Дубровський у Facebook.

Як зміниться ситуація у найближчі тижні та місяці? Все залежатиме від того, наскільки обережними українці були під час новорічно-різдвяних свят. Утім, лікар-інфекціоніст переконаний, що епідемія все одно піде на спад.

"Хоча ковід вже нікуди не дінеться. Численні приклади мутацій коронавіруса кажуть про це. Буде такий собі сезонний ковід, як і інші респіраторні захворювання", — підсумував лікар.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у МОЗ розповіли, скільки Україні коштуватиме одна доза китайської вакцини.

Також на порталі можна дізнатися про вірогідність скасування січневого локдауну на території держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тато

7 січня 2021, 02:17

Коллективный иммунитет - это миф для идиотов. А помещение фразы о нем в заголовок - еще говорит и о дебилизме журналистов.

Тато

7 січня 2021, 02:13

Коллективный иммунитет - это миф для идиотов.


Новини