Головна Новини Суспільство медицина "Потрібен був ще вчора": Голубовська про введення локдауну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Потрібен був ще вчора": Голубовська про введення локдауну в Україні

Інфекціоніст порівняла пандемію коронавируса в Україні зі спалахом кору

19 березня 2021, 17:52
Поділіться публікацією:

Вакцинація є чи не єдиним протиепідемічним заходом, який проводить Україна. На думку провідного лікаря-інфекціоніста МОЗ Ольги Голубовської, в країні варто знову оголосити жорсткий карантин, пише "Обозреватель".

"Потрібен був ще вчора": Голубовська про введення локдауну в Україні

Голубовська вважає, що Україні потрібен локдаун. Фото: Волинські новини

Як пояснює спеціалістка, коронавірус в своїй специфіці поширення чимось дуже нагадує кір. Коли в осередках спалаху другої хвороби були недостатньо координовані дії влади, медиків та представників інших необхідних структур, статистика фіксувала все нові і нові випадки зараження.

нас чимало вакцинованих хворіло, тому що є закони розвитку інфекційного процесу, і ними треба керуватися, коли впроваджуються якісь масові заходи, — каже Голубовська, тут же пояснюючи, в чому головна помилка поширення: — Взагалі ніхто не працював в осередках. Повна відсутність роботи в осередках".

При цьому з коронавірусом починати активну роботу в місцях, де фіксуються активні спалахи захворювання, вже пізно, вважає інфекціоніст. Ольга Голубовська переконана, що найправильніше, що українська влада може зараз зробити — це оголосити новий повноцінний локдаун у всіх областях.

На думку лікаря, багато міст зараз вже близькі до медичного колапсу на тлі коронавірусу. Це означає скасування всіх масових заходів, відкриття нових стаціонарів на базі медичних установ і продовження грамотної політики вакцинації. Також серед необхідних речей Голубовська називає запас кисню для хворих, яким знадобиться апарат для штучної вентиляції легень.

Жорсткі карантинні заходи, за словами лікаря, здатні хоча б злегка зменшити кількість нових випадків захворювання.

"Навантаження ще залишиться, тому що зараз лежать важкі, але ще будуть підходити хворі, які ставатимуть важчими за якийсь час", — робить вельми сумний прогноз Голубовська.

При цьому вона вважає, що загальнонаціональний локдаун слід було оголосити вже — "ще вчора", а не закривати поступово по кілька регіонів, розділяючи їх на "кольорові" зони.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в Україні зараз різко погіршилася ситуація з коронавірусними хворими в порівнянні з початком 2021 року. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі вдасться дізнатися, коли в країні з'явиться американська вакцина від коронавірусу Pfizer.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини