Головна Новини Суспільство медицина Поставки затримуються: 15 млн доз вакцини від COVID-19 виявилися зіпсовані
commentss НОВИНИ Всі новини

Поставки затримуються: 15 млн доз вакцини від COVID-19 виявилися зіпсовані

Робочі випадково переплутали інгредієнти вакцини проти коронавірусу кілька тижнів тому, зіпсувавши всю партію

1 квітня 2021, 03:19
Поділіться публікацією:

Співробітники Балтіморської фабрики, що виробляє вакцину Johnson & Johnson від COVID-19, зіпсували 15 мільйонів доз, затримавши майбутні поставки вакцини, повідомила в середу газета The New York Times.

Поставки затримуються: 15 млн доз вакцини від COVID-19 виявилися зіпсовані

Вакцина проти коронавірусу. Фото із відкритих джерел

Завод знаходиться у веденні Мерілендської біофармацевтичної фірми Emergent BioSolutions, яка ще не отримала екстреного дозволу FDA на виробництво інгредієнтів вакцини для Johnson & Johnson, але вже робила це в надії, що інгредієнти можуть бути використані відразу ж після того, як регулятори схвалили завод.

У своїй заяві компанія Johnson & Johnson підтвердила, що виявила одну партію лікарської речовини, яка не відповідала стандартам якості під час процесу контролю якості.

Представник FDA заявив, що агентство поінформоване про ситуацію, що склалася, але відмовився від подальших коментарів.

Раніше "Коментарі" писали, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна повинна отримати 4,9 млн доз вакцини від коронавірусу COVID-19 в період з квітня по травень.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "просто вилікувати людину від коронавірусу вже недостатньо" і після одужання від коронавірусу багатьом українцям необхідна реабілітація, адже в країні почастішали випадки "постковідного синдрому". Тепер фіксують до 70% різних посткоронавірусних ускладнень.

Також Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини