Головна Новини Суспільство медицина Популярний препарат виявився неефективним під час лікування COVID-19 в лікарні - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний препарат виявився неефективним під час лікування COVID-19 в лікарні - дослідження

Вчені довели неефективність популярного антибіотика азитроміцину

16 грудня 2020, 09:05 comments1238
Поділіться публікацією:

Автори дослідження Recovery Trial прийшли до висновку, що антибіотик азитроміцин є неефективним в боротьбі проти коронавірусного захворювання. Саме цей препарат широко використовувався при лікуванні на початку пандемії СOVID-19. Азитроміцин отримав популярність завдяки своїй імуномодулюючій дії , а також теоретичному потенціалу зменшення запалення легенів.

Популярний препарат виявився неефективним під час лікування COVID-19 в лікарні - дослідження

ФОТО: З відкритих джерел

У період з квітня по листопад 2020 року, фахівці з Великобританії розподіляли пацієнтів клініки з COVID-19 на дві групи: понад п'ять тисяч осіб зі стандартним лікуванням коронавірусу і дві з половиною тисячі пацієнтів зі стандартним лікуванням плюс азитроміцин 500 мг один раз на день. Таку дозу антибіотика госпіталізовані отримували протягом десяти днів або до виписки з лікарні.

Протягом 28 діб експерти зафіксували 496 (19%) смертей серед пацієнтів, яким давали препарат азитроміцин і 997 (19%) смертей пацієнтів зі стандартним лікуванням коронавірусної інфекції. 

Вчені досліджували вже 73% хворих, а остаточні результати зможуть бути представлені до кінця року. Однак провідні автори заявляють, що даних на цьому етапі вже досить, щоб зробити висновок про неефективність антибіотика під час лікування коронавіруса в лікарні.

"Використання азитроміцину у пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, має бути обмежене хворими, у яких є чіткі свідчення до антимікробних препаратів", — сказали фахівці.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що препарати "Барицитиніб" разом із "Ремдесівіром" допомагають при лікуванні коронавірусного захворювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини