Головна Новини Суспільство медицина Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19: 75% померлих були невакциновані
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19: 75% померлих були невакциновані

Наразі в Польщі триває четверта хвиля пандемії

29 грудня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

У середу, 29 грудня,  Польща повідомила про 794 смертельні випадки від COVID, що є найбільшою кількістю у четвертій хвилі пандемії. Таку заяву зробив заступник міністра охорони здоров’я Вальдемар Краска, додавши, що ця цифра може бути результатом затримки звітності через різдвяні свята. Про це повідомляє Reuters.

Польща повідомила про рекордну кількість смертей від Covid-19: 75% померлих були невакциновані

Лікарі у Covid-відділенні - фото з відкритих джерел

За словами Вальдемара Краска, понад 75% померлих були нещеплені.

"Я думаю, що зараз ми переживаємо пік кількості людей, які вмирають", – сказав Вальдемар Краска приватному телеканалу Polsat News.

У Польщі спостерігається стабільно високий рівень щоденних інфекцій, хоча варіант Omicron там ще не закріпився.

У середу, 29 грудня, Польща повідомила про 15 571 нову інфекцію COVID-19, що на 13% менше, ніж тиждень тому, сказав Краска. Станом на вівторок, 28 грудня, у країні було лише 25 підтверджених випадків захворювання Omicron.

Як повідомляли раніше "Коментарі", дослідження південноафриканських вчених показують, що інфекція Omicron підвищує нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta коронавірусу. Дослідження, яке ще не пройшло рецензування, показало, що люди, які були інфіковані Omicron, особливо ті, які були вакциновані, виробляли підвищений імунітет до штаму Delta. В аналізі взяли участь 33 вакциновані і невакциновані людини, які були інфіковані штамом Omicron в Південній Африці.

Також "Коментарі" писали, що шкірний висип може вказувати на зараження штамом "Омікрон". Раніше вчені встановили, що більшість проявів нового варіанта інфекції нагадують звичайну застуду. Лікарі та вчені, що проаналізували дані програми ZOE Covid Symptom, дійшли висновку, що саме висипання на шкірі може стати основним симптомом штаму "Омікрон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини