Головна Новини Суспільство медицина Поєднання грипу та COVID - це гримуча суміш, - лікар про перебіг COVID-19 в дорослих і дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Поєднання грипу та COVID - це гримуча суміш, - лікар про перебіг COVID-19 в дорослих і дітей

Діти хворіють на COVID-19 по-різному, але на рівні з дорослими, - медик

9 листопада 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Наразі в Україні триває епідемія COVID-19, щодня реєструють чималу кількість нових випадків. В той же час в країні циркулює вірус грипу. Ми запитали в сімейної лікарки, що веде приватну медичну практику Олесі Гетьман чи впливає на перебіг хвороби COVID-19 інфікування вірусом грипу та як переносять штам "Дельта" діти.

Поєднання грипу та COVID - це гримуча суміш, - лікар про перебіг COVID-19 в дорослих і дітей

Спалах коронавірусу продовжується, фото з відкритих джерел

"Україна одна з небагатьох країн в якій дійсно хворіють діти на рівні з дорослими. Діти, як і дорослі, мають різний перебіг від легкого до тяжкого. Частина дітей має показання до госпіталізації — в основному по причині пневмонії і тяжкого інтоксикаційного синдрому", — наголосила Олеся Гетьман.

Українці наразі мають ризик підхопити вірус грипу та коронавірусу одночасно. За словами лікаря, циркуляція вірусів грипу ускладнює діагностику та, звісно, послаблює імунітет людини.

"Частина пацієнтів в перші дні хвороби мають ознаки схожі на грип, але за результатами експрес-тесту, наприклад, грип не підтверджується, так само як і швидкий тест на COVID теж негативний. Це дає підстави думати про інші грипоподібні захворювання в даний момент (парагрип). Через декілька днів, 3-5, від початку хвороби тестування на COVID підтверджує інфекцію, включно з ПЦР підтвердженням", — додає Олеся Гетьман.

Щодо того, чи може бути одночасне зараження грипом та COVID-19, то лікар говорить, що мікс інфекцій погіршує клінічну діагностику і ускладнює лікування пацієнта. Такі випадки викликають потребу приймати противірусну специфічну для грипу терапію.

Безумовно грип сприяє ослабленню імунітету у невакцинованих, адже це тяжке інфекційне захворювання, розповідає лікар. 

"Найчастіше за всі інші ГРВІ ускладнюється при несвоєчасному лікуванні і потребує госпіталізації та інтенсивної терапії. Будь-яке поєднання інфекційних захворювань — це завжди більше ускладнень і гірший прогноз, а поєднання грипу та COVID — це гримуча суміш", — пояснює пані Олеся.

Крім того в пацієнта може виникнути бактеріальна пневмонія й безперечно це ускладнюватиме перебіг коронавірусної хвороби.

"Будь-який мікс інфекцій можливий, наприклад, вірусна – вірусна інфекції; вірусна – бактеріальна; вірусна – грибкова. Однак такого феномену не станеться у вакцинованих осіб – від грипу, від пневмококу, у людей 60+, від COVID у всіх груп. Сепсис це і є бактеріальні ускладнення, які виникають у госпіталізованих при приєднанні госпітальної інфекції, яка є в наявності в будь-якому разі. Її відрізняє тільки стійкість до групи антибіотиків – на жаль, агресивна стійкість, іншими словами повна нечутливість", — говорить сімейний лікар.

Щодо різниці перебігу захворювання в інфікованих штамом "Дельта" та тих, хто хворів в минулому році на COVID -19, то, лікар відзначила те, що штам "Дельта" викликає стрімке розповсюдження, масове інфікування невакцинованих і тяжкі форми з госпіталізацією і тривалою кисневою підтримкою весь період лікування в більшості випадків. Тому, дійсно, пацієнти, інфіковані штамом, потребують більше кисню.

Як повідомляв портал "Коментарі", Ляшко дав прогноз щодо ситуації з COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

11 листопада 2021, 09:47

Цинк, Астрагал и Витамин С для лечения и профилактики простуды заказывай здесь https://dnsp.com.ua/p564052029-tsink-tabletkah.html


Новини