Головна Новини Суспільство події Смертність буде реєструватися й надалі: Ляшко дав прогноз щодо ситуації з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертність буде реєструватися й надалі: Ляшко дав прогноз щодо ситуації з COVID-19

Очільник Міністерства розповів, чому в нас великі цифри по рівню смертності

9 листопада 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Під час ефіру передачі "Свобода слова" міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив свою точку зору щодо ситуації з COVID-19 в Україні на сьогодні. Також урядовець пояснив чому наразі не відстороняють від обов'язків медичних працівників, які не щепилися й скільки медиків отримали вакцину.

Смертність буде реєструватися й надалі: Ляшко дав прогноз щодо ситуації з COVID-19

Спалах коронавірусу триває, фото з відкритих джерел

Станом на 9 листопада зареєстровано 833 смертей в осіб, що були інфіковані вірусом. Це найбільша кількість випадків за добу з 2020 року. Однак міністр говорить, що цифра буде рости, адже це світова тенденція. Крім того, треба проводити паталогоанатомічні експертизи для встановлення причин смерті інфікованих.

"Я хочу, щоб ми не дивилися на кількість госпіталізацій. Треба зробити мінімальне, що має зробити кожен громадянин, прийти і зробити щеплення. В Україні вакцини вдосталь. Серед тих цифр, які ми реєструємо щодня, лише 4% людей, що отримали одну дозу й інфікувалися вірусом. 95-97% людей в наших шпиталях — це невакциновані. Вперше кількість госпіталізацій менше, ніж була на попередньому тижні", — наголосив Ляшко.

"Наразі сніжна лавина зростання кількості випадків зупинилася. Це дає позитивний сигнал про те, що ми можемо вийти на стабілізацію на високих цифрах. Смертність нас ще буде доганяти по кількості випадків. Це світова тенденція, коли стабілізація по випадках є, а по смертності ще будуть реєструватися високі цифри. Оскільки в статистику смертності потрапляють не тільки випадки смерті, які сталися внаслідок хвороби COVID-19. Ми реєструємо всі випадки, інфаркти чи інсульти, в інфікованих COVID-19. Причину смертності встановлюють пізніше. Проводиться паталогоанатомічна експертиза й потім встановлюють причину смерті", — додав міністр.

Також Віктор Ляшко пояснив, чому наразі не можна відсторонювати медиків від обов'язків, як вчителів чи інших працівників. Тому що, по-перше, не вистачає лікарів й медсестер.

"Відсторонивши медсестру чи лікаря від обов'язків через те, що він чи вона не вакцинувалися, тоді ми можемо комусь не надати медичну допомогу. Я наводив приклад. Бувають районні лікарні, де два анестезіологи, а відсторони їх від роботи й  COVID-відділення зупиняється. Ми провели аналіз й чітко розуміємо, де зараз є невакциновані медичні працівники. В наступних переліках професій з'явиться й професія медичних працівників. Наразі вакциновано більше 80% працівників, залежно від того в яких відділеннях(вони працюють). В екстрених — більше, в COVID-відділеннях — під 100 %. Ще є питання до сімейних лікарів", — наголосив керівник МОЗ.

До того ж міністр зазначив, що кожні 6 хвилин в країні трапляється в людини інсульт. Міністерство вдається до обмежень та обов'язкової вакцинації й прописало це все в наказах, щоб лікар не обирав кому надати медичну допомогу: чи невакцинованій людині з COVID-19, чи людині з інфарктом чи інсультом.

Як повідомляв портал "Коментарі", розширюється перелік професій, обов'язкових для вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 листопада 2021, 13:58

Треба всій корупції: чиновникам, держслужбовцям, адміністрації комунальних підприємств, ..., припинити оплату лікарняних у разі захворювання на ковід, якщо вони відмовились від щеплення. Якраз саме бюджетники і є головними "споживачами" лікарняних, бо як всі "патріоти" не бажають працювати на користь країни - тільки проїдати.


Новини