Головна Новини Суспільство медицина Починаємо проходити пік: експерт про ситуацію з COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Починаємо проходити пік: експерт про ситуацію з COVID-19 в Україні

При цьому зайнятість ліжок у лікарнях досить велика

30 листопада 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Наприкінці останнього місяця осені Україна почала проходити пік поточної коронавірусної хвилі. Зокрема, за останні сім днів у країні знизилася кількість госпіталізацій на 14%. Таку заяву під час брифінгу зробив голова Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко, повідомляє видання РБК-Україна.

Починаємо проходити пік: експерт про ситуацію з COVID-19 в Україні

Коронавірус - фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, що в Україні продовжує розвантажуватися система медицини, а в лікарнях скорочується кількість пацієнтів із COVID-19.

"Більше вільних ліжок із киснем, ніж зайнятих ліжок із киснем. Але зайнятість ліжок досить велика і так само велика кількість госпіталізацій. У рамках поточної хвилі ми починаємо проходити пік", — наголосив Ганіченко.

Зазначимо, що напередодні в Україні вже виявили новий штам коронавірусного захворювання, який отримав назву Омікрон. В даний час лікарі та вчені відстежують динаміку хворих, інфікованих цим штамом. Відомо, що на сьогоднішній день дослідження показали, що штам має коефіцієнт поширення – два. Це означає, що кожен хворий може інфікувати ще двох людей. Швидкість зараження Омікроном молодих південноафриканців насторожує медичних працівників. Вірус вражає молодих людей віком від 20 до 30 років, у таких пацієнтів реєструють захворювання середнього та тяжкого ступеня.

У зв'язку з поширенням нового варіанта вірусу в Україні планують посилити карантинні обмеження. Зокрема, вони стосуватимуться громадян, які приїхали з інших країн.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, коли може з'явитися ефективна проти нових мутацій коронавірусу вакцина. Так, для того щоб розробити нову вакцину американським компаніям потрібно щонайменше 100 днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини