Головна Новини Суспільство медицина Пневмонія та розлади ШКТ: коронавірус у дітей стає агресивнішим
commentss НОВИНИ Всі новини

Пневмонія та розлади ШКТ: коронавірус у дітей стає агресивнішим

На Буковині розповіли про ускладнення від коронавірусу у дітей

26 березня 2021, 15:11
Поділіться публікацією:

На Буковині відзначається складна ситуація з поширенням коронавірусного захворювання. Повідомляється, що в даному регіоні масово хворіють діти, щодоби потрапляють до медичних установ до 15 пацієнтів малолітнього віку. Про це повідомляє ТСН.

Пневмонія та розлади ШКТ: коронавірус у дітей стає агресивнішим

Пневмонія та розлади ШКТ: коронавірус у дітей стає агресивнішим - фото: РБК

Повідомляються, що результати тестів на коронавірус в обласній дитячій лікарні ще очікують більше 40 дітей. Якщо порівнювати з попередньою хвилею пандемії в країні, відзначається зміна перебігу захворювання: тепер у дітей відзначається пневмонія і розлади шлунково-кишківного тракту. За даними джерела, лікарні на Буковині зараз заповнені на 80%. Станом на сьогодні, цього достатньо, проте в регіоні шукають способи розгорнути додаткові місця для хворих.

Незважаючи на таку ситуацію з поширенням і перебігом захворювання, дитячі садки на Буковині відкриті і припиняти їх роботу поки не збираються.

Нагадаємо, що очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов в Facebook повідомив, що станом на 26 березня, на території країни виявили 18 132 нових випадків інфікування коронавірусом. Це найбільша кількість хворих за весь час пандемії. Зокрема, COVID-19 зафіксували у 923 дітей та 435 медичних працівників.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що в Україні епідеміологічна ситуація близька до критичної, а основна причина невтішної статистики — "британський" штам коронавірусного захворювання. Про це повідомив очільник Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини