Головна Новини Суспільство медицина Pfizer просить дозволу почати вакцинувати дітей від 6 місяців до 4 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Pfizer просить дозволу почати вакцинувати дітей від 6 місяців до 4 років

Pfizer просить розпочати вакцинацію дітей до 5 років від коронавірусу

10 лютого 2022, 18:27
Поділіться публікацією:

Компанія Pfizer і її фармацевтичний партнер BioNTech офіційно подали заявку до Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) на отримання дозволу на екстрене використання своєї вакцини  від коронавірусу  для дітей, у віковому діапазоні 6 місяців-4 роки. Про це пише видання ABC, передає портал "Коментарі".

Pfizer просить дозволу почати вакцинувати дітей від 6 місяців до 4 років

Pfizer вакцинація дітей до 5 років. Фото з відкритих джерел

Таку нагальність у компанії пояснили хвилею захворювання на штам "Омікрон", яка поширюється світом. Відомо, що FDA збирає групу експертів на 15 лютого, аби вивчити це питання. 

"Наявність безпечної та ефективної вакцини для дітей цієї вікової групи є пріоритетом для агентства, і ми прагнемо вчасно переглядати дані, які агентство попросило надати Pfizer у світлі нещодавнього сплеску Omicron", -  заявила комісар FDA Джанет Вудкок.

Нині ті дослідження, які оприлюднили у Pfizer, демонструють, що для найкращої ефективності дітям до 5 років потрібно вколоти два щеплення від Covid-19 з інтервалом у три тижні, а бустерну дозу слід вводити вже через два місяці. Остаточні результати у компанії обіцяють оприлюднити наприкінці березня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що новий вірус "Омікрон" здатний до ускладнень, зокрема, він може спровокувати запалення вух. Це характерно для молоді та діток. Біль та симптоми, пов’язані з  погіршенням слуху, є характерними  зараз для третини пацієнтів, які перехворіли на COVID-19. Новий штам ковіду має здатність розмножуватися на слизовій носа і носоглотки. Отити спричиняють набряк структури вуха. 
Читайте також: В аптеках почали продавати таблетки від коронавірусу: у МОЗ просять не купувати фальсифікат




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

лрлл

10 лютого 2022, 19:58

ради прибыли кого угодно переколят


Новини