Головна Новини Суспільство медицина Pfizer підтвердили ефективність 95%, опублікувавши результати в науковому журналі
commentss НОВИНИ Всі новини

Pfizer підтвердили ефективність 95%, опублікувавши результати в науковому журналі

Випробування підтвердили ефективність вакцини 95%

10 грудня 2020, 19:21
Поділіться публікацією:

Pfizer підтвердили ефективність 95%, опублікувавши результати в науковому журналі

Вакцина против коронавируса Pfizer

Pfizer і BioNTech оголосили сьогодні, що Медичний журнал Нової Англії опублікував результати, що підтверджують безпеку й ефективність вакцини. Про це Pfizer повідомили в Twitter.

У випробуванні брали участь 43 448 людей у віці 16 років і старше, 21 720 з яких отримували BNT162b2, а 21 728 — плацебо у двухдозовому режимі 30 мкг BNT162b2 з інтервалом 21 день. Випробування підтвердили ефективність вакцини 95%.

"Ці основні дані демонструють, що наша вакцина-кандидат від COVID-19 дуже ефективна в запобіганні захворюванню COVID-19 і в цілому добре переноситься. Вони є свідченням виняткових зусиль по швидкому створенню ефективної вакцини зі сприятливим профілем безпеки й служать основою для наших нормативних документів по всьому світу", — сказала Катрін Ю. Янсен, доктор філософії, старший віце-президент і керівник з розробки вакцин Pfizer.

"Оскільки кількість випадків COVID-19 продовжує рости й руйнувати життя дуже багатьох людей, ми сподіваємося, що ці дані зміцнять впевненість в глобальних можливостях, які допоможуть нам боротися з цією руйнівною пандемією".

Публікація додаткових даних фази 3 дослідження у відомому журналі, що рецензується підкреслює прихильність прозорості та наукової строгості, як додає фахівець.

Нагадаємо, публікація даних Pfizer з`явилася відразу після оголошення 8 грудня результатів випробування вакцини AstraZeneca, яка негласно звинуватила Pfizer в приховуванні важливої інформації про препарат і відсутності публікації в науковому виданні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини