Головна Новини Суспільство медицина Pfizer дозволила 95 країнам виробляти та продавати таблетки проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Pfizer дозволила 95 країнам виробляти та продавати таблетки проти коронавірусу

Також у Pfizer пояснили, що не отримуватимуть ліцензійні платежі за продаж таблеток у країнах з низьким рівнем доходу

17 листопада 2021, 03:10
Поділіться публікацією:

Американська фармацевтична компанія Pfizer дозволила 95 розвиненим країнам світу виробляти та продавати експериментальні пігулки проти коронавірусу. Про це повідомляє ВВС. Дозвіл передбачений спеціальною угодою з некомерційним фондом "Патентний пул лікарських засобів" за підтримки ООН. Він дозволить зробити лікування коронавірусу таблетками доступним для 53% населення світу.

Pfizer дозволила 95 країнам виробляти та продавати таблетки проти коронавірусу

Pfizer (фото з відкритих джерел)

У заяві Pfizer із цього приводу йдеться, що договір дозволить на місцях робити таблетки, щоб "полегшити доступ до них населення світу". Також у Pfizer пояснили, що не отримуватимуть ліцензійні платежі за продаж таблеток у країнах з низьким рівнем доходу, а також – у розвинених країнах, доки коронавірус залишатиметься проблемою у сфері надзвичайних ситуацій, пов'язаних із охороною здоров'я.

Таблетки Pfizer, які продаватимуться під торговою маркою Paxlovid, знижують ризик госпіталю або смерті на 89% при введенні протягом трьох днів від початку симптомів. Paxlovid призначений для пацієнтів, які перебувають у групах високого ризику. Наприклад, старше 60 років або із захворюваннями, що робить їх більш сприйнятливими до тяжких наслідків після COVID-19. Терапія містить три таблетки, які слід приймати двічі на день. Лікування може стати доступним протягом найближчих кількох місяців, хоча спочатку запаси, ймовірно, будуть обмежені. Незабаром Pfizer планує передати FDA попередні результати випробувань нового препарату. Поки що його рекомендують приймати разом із “Ритановіром”. Ймовірно, заявку подадуть до Дня подяки, 25 листопада.

Нагадаємо, результатом випробувань вакцини Pfizer доводять, що вакцина безпечна для дітей. Інформацію підтвердили у Pfizer-BioNTech. Імунітет дітей від 5 до 11 років давав відповідь на вакцину Pfizer. Проте процедура затвердження ще продовжується. Для дітей дози будуть меншими, ніж для підлітків від 12 років та дорослих. Дитячий організм добре переносив цю вакцину та демонстрував стійкі нейтралізуючі реакції антитіл. Дітям кололи двічі по 10 мікрограмів вакцини з інтервалом на 21 день.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини