Головна Новини Суспільство медицина Перемога над пандемією у 2022 році: Ляшко зробив прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемога над пандемією у 2022 році: Ляшко зробив прогноз

У найближчій перспективі глава МОЗ вказав на посилення нинішнього спалаху COVID-19.

1 лютого 2022, 11:05
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко з обережним оптимізмом прогнозує, що пандемія в Україні закінчиться у 2022 році. Сказати про те, чи вдасться перемогти пандемію чи ні, можна тільки відштовхуючись від низки факторів, головний з яких – масштаби вакцинації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Віктор Ляшко заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV".

Перемога над пандемією у 2022 році: Ляшко зробив прогноз

Віктор Ляшко. Фото Facebook Віктора Ляшка

Віктор Ляшко попередив українців, що найближчі 4-5 тижнів варто очікувати зростання захворюваності на новий штам "Омікрон". Цілком можливо, що за добу в Україні фіксуватимуть до 60 тисяч нових кейсів захворювання. Тільки за останні три тижні кількість хворих зросла вдвічі.

Що ж до повного скасування карантинних обмежень та закінчення пандемії, то Віктор Ляшко вважає, що це залежатиме одразу від трьох факторів. Перший – вакцинація. Другий – поява препаратів для ефективного лікування коронавірусу. Третій – зменшення агресивності вірусу, що мутує.

Також міністр розповів, що найближчим часом в Україну мають надійти ліки для ефективної боротьби з коронавірусом. За словами Віктора Ляшка, гроші вже перераховані у повному обсязі.

Глава МОЗ підкреслив, що скасування карантинних обмежень безпосередньо пов'язане з масштабами вакцинації населення. Поки що той рівень вакцинації, який є в Україні, не може дозволити скасувати карантин у країні. На сьогоднішній день лише 50% українців щеплено хоча б один раз. Якщо ж говорити про тих наших співвітчизників, які пройшли повний курс вакцинації, серед загальної кількості дорослого населення – це всього 47%.

Читайте також на порталі "Коментарі" – імунолог застеріг Україну про високу ціну у боротьбі з Омікроном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини