Пандемія за добу забрала життя рекордної кількості хворих

Найбільшу кількість смертей зафіксували в Сполучених Штатах Америки

За минулу добу від ускладнень, викликаних коронавірусним захворюванням померла рекордна кількість людей: світі зафіксували 15 711 летальних випадків. За цей же час коронавірусом захворіли 663 тисячі людей. Ці дані оприлюднені на сайті Worldometers.

Найбільшу кількість смертей зафіксували в Сполучених Штатах Америки - 4 259, а всього за минулу добу там виявлено 222 тисячі заражень COVID-19. Більше тисячі жителів померли в Великобританії, Бразилії, а також Німеччині.

За весь час пандемії коронавірусу у світі померло 1 мільйон 970 тисяч осіб, видужало 65, 8 мільйонів хворих. Станом на сьогодні від вірусу лікуються понад 24 мільйонів людей.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що в новому 2021 році, населенню не вдасться отримати колективним імунітет до коронавірусного захворювання, попри масове щеплення. Таку заяву зробила головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан.

Нагадаємо, що у зв'язку з поширенням коронавірусного захворювання, Кабінет міністрів України прийняв рішення посилити карантинні обмеження з 8 по 24 січня. Як відзначають в уряді, рішення посилити карантинні заходи було прийнято з метою не допустити розгортання потужної хвилі коронавірусного захворювання, яка може наступити після новорічних свят.

Видання "Коментарі" розповідало про п'ять безглуздостей січневого локдауну в Україні. Як показало опитування, проведене компанією Research & Branding Group, думки українців щодо доцільності нинішнього локдауну розділилися навпіл. У той час як 42% підтримують його введення, рівно стільки ж - 42% - не підтримують.