Головна Новини Суспільство медицина Ольга Голубовська розповіла про три варіанти вірусів, яких варто побоюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Ольга Голубовська розповіла про три варіанти вірусів, яких варто побоюватися

Голубовська вважає, що про закінчення пандемії ще говорити зарано

18 листопада 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

Центр контролю захворюваності в США вивчає три варіанти вірусів, які найбільше викликають занепокоєння і тривогу. Перші – поки що викликають лише інтерес учених. Другі — поки що до кінця незвідані і тому викликають тривогу, до них належить новий штам коронавірусу Дельта. Треті — не виявлені, але викликають побоювання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заслужений лікар-інфекціоніст України Ольга Голубовська розповіла в інтерв'ю "Фактам".

Ольга Голубовська розповіла про три варіанти вірусів, яких варто побоюватися

Ольга Голубовська. Фото: РБК-Україна

Голубовська зазначила, найнеприємніше – це те, що досі невідомо, як поводитиметься організм людини, яка впоралася з коронавірусом і сьогодні, здається, що їй нічого не загрожує. Насправді через кілька років може проявитися постковидний синдром, коли в організмі почнуть відбуватися різні зміни, про які сьогодні ще нічого невідомо.

Лікар-інфекціоніст також наголосила, що жоден медик сьогодні не ризикне виключити виникнення нових штамів COVID-19. Вірус продовжуватиме мутувати.

Говорячи про три варіанти вірусів Ольга Голубовська зазначила, якщо так станеться, що людство зіткнеться з усіма трьома варіантами одночасно, то тоді буде зовсім інша історія та інша реальність, адже медикаменти, які є сьогодні, не зможуть нас захистити від загрози, вони набагато слабші. і не такі ефективні. Це треба враховувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікар Тарас Жиравецький розповів, коли настане пік захворюваності на коронавірус і чому вже зараз медики буквально валяться з ніг, працюючи на межі своїх можливостей. Медична система потерпає від навантаження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини