Головна Новини Суспільство події Лікар розповів, коли настане пік захворюваності на коронавірус.
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, коли настане пік захворюваності на коронавірус.

Тараса Жиравецький розповів, що медики працюють на межі своїх можливостей

3 листопада 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

В Україні продовжує стрімко збільшуватися кількість хворих на коронавірус і система охорони здоров'я працює на межі своїх можливостей. У стаціонарах закінчуються ліжкомісця, відведені для госпіталізації хворих на коронавірус. Тому медикам нічого іншого не залишається, окрім як оперативно розгортати мобільні шпиталі. Все дуже схоже на те, що невдовзі може настати колапс, і медики не зможуть справлятися з напливом хворих. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "ТСН" розповів головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

Лікар розповів, коли настане пік захворюваності на коронавірус.

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

При цьому медик наголосив, що Україна ще навіть не підійшла до піку захворюваності на COVID-19. Найскладніше системі охорони здоров'я буде за місяць. На початку грудня, на думку Тараса Жиравецького, рівень госпіталізації може сягнути від 6 до 8 тисяч пацієнтів на добу.

Лікар також додав, що ті дані, які щодня показує МОЗ про нововиявлені кейси захворювання коронавірусом, не відповідають дійсності. Насправді вони набагато вищі, приблизно вп'ятеро.

Також лікар не виключає, що в регіонах може розпочатися медичний колапс. На сьогодні найбільше навантаження зазнають медустанови Одеси та Харкова. Що ж до Львова, то тут частину міськлікарень перепрофільовано на інфекційні, де обслуговують хворих на коронавірус. Проте все одно не вистачає лікарень та медпрацівників, які працюють на межі своїх можливостей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — купуючи підроблений ковід-сертифікат, шанси людини вижити скорочуються до мінімальних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини